Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο για τρίτη φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο για τρίτη φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου

H δικάσιμος συνεχίζεται με τις καταθέσεις των γιατρών που δίνουν την μάχη προκειμένου να κερδίσει -όπως λέει η ίδια η Ιωάννα- «μία κανονικότητα».

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε λίγο πριν 09:00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να δώσει το «παρών» στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι που της άλλαξε την ζωή τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

H δικάσιμος συνεχίζεται με τις καταθέσεις των γιατρών που δίνουν την μάχη προκειμένου να κερδίσει -όπως λέει η ίδια η Ιωάννα- «μία κανονικότητα».

Στο δικαστήριο -για δεύτερη φορά- βρίσκεται και η κατηγορούμενη, η οποία μπήκε στο κτίριο από την πλευρά της οδού Λουκάρεως, μακριά από τις κάμερες.

Παρών και πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση

Η Πολιτική Αγωγή αναμένει σήμερα την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά την κλήτευση δύο μαρτύρων που αιτήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, πρόσωπα που κατά τους συνηγόρους της Ιωάννας είναι κρίσιμα για την υπόθεση καθώς ενδεχομένως θα φωτίσουν περισσότερο την ψυχοσύνθεση της κατηγορουμένης.

Πρόκειται για φίλη της κατηγορουμένης με την οποία η τελευταία είχε επαφές – φέρεται να της είχε ζητήσει να εξασφαλίσει άλλοθι για την ημέρα της επίθεσης –  αλλά και ένας 40χρονος από τον οποίο ζητούσε συνδρομή για να παρακολουθεί την Ιωάννα. Ο 40χρονος είναι παρών σήμερα στη διαδικασία αναμένοντας την απόφαση της έδρας.

Η υπεράσπιση επιθυμεί να καταδειχθεί “η εμμονή” της δράστριας με το θύμα, αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο, η δράστις να είχε βοήθεια πριν και μετά την επίθεση την οποία φαίνεται να προετοίμαζε πολύ καιρό πριν.

“Ο εντολέας μου έχει παραδεχθεί ότι υπήρχαν κλήσεις τόσο πριν και μετά την πράξη. Όλες οι κλήσεις αυτές έχουν γίνει στην προσπάθεια της κατηγορούμενης να βρει άλλοθι. Δεν μας συνδέουν τα τηλεφωνήματα επ’ ουδενί με συνέργεια ή συμμετοχή σε έγκλημα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο συνήγορος του 40χρονου Αλέξανδρος Κούκιος.

Ο μάρτυρας έχει καταθέσει στις αρχές ότι υπήρχε εμμονή της καθ’ ομολογία δράστιδος με την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ο κ. Κούκιος είπε ότι ο πελάτης του έχει δηλώσει πως σε περίπτωση που το αίτημα των δικηγόρων της Ιωάννας να καταθέσει, γίνει δεκτό από το δικαστήριο, τότε θα προσέλθει.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Nίκος Αλεξανδρής μιλώντας στην ΕΡΤ πριν λίγες μέρες είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο 40χρονος δεν εμφανιζόταν στο δικαστήριο, προειδοποιώντας πως αν δεν ερχόταν και σήμερα θα ζητούσε τη βίαιη προσαγωγή του.

Συγκλονιστική η κατάθεση της πλαστικής χειρουργού – Από θαύμα έζησε η Ιωάννα

Η κατάθεση της πλαστικής χειρουργού και διευθύντριας της σχετικής μονάδας στο Θριάσιο Νοσοκομείο Μαρίας Καλοφώνου που ανέλαβε την Ιωάννα μετά τη δεύτερη μέρα της επίθεσης σε βάρος της υπήρξε συγκλονιστική.

Η μάρτυρας που κατέθεσε την τρίτη ημέρα της πολύκροτης δίκης περιέγραψε τον άμεσο κίνδυνο της ζωής της Ιωάννας αλλά και τα αλλεπάλληλα χειρουργεία προκειμένου να ζήσει και να μην χάσει το μάτι της.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσήλθε και σήμερα στη δίκη όπως και η κατηγορούμενη Εφη Κακαράντζουλα η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση με την ψυχρότητα της και την αμετανόητη στάση της.

«Παρέλαβα την Ιωαννα Παλιοσπύρου την δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση. Τα εγκαύματα χρειάζονται 2-3 24ωρα για να γίνει ανάνηψη για να μη συμβεί αυτό που λέμε ολιγαιμικό σοκ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις και να επηρεάσει όλα τα όργανα. Αυτό προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις πρώτες ημέρες» ανέφερε η μάρτυρας και περίγραψε στη συνέχεια την έκταση των εγκαυμάτων στο σώμα της Ιωάννας.

«Βαθιά εγκαύματα ήταν και μπορούσαμε να το ξεχωρίσουμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν ολικού πάχους και αυτό σημαίνει ότι έχει καεί όλο το δέρμα και δεν υπάρχει δυνατότητα αναγέννησης. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα θα γίνει από γκρι, μαύρο και θα πρέπει να αφαιρεθεί» εξήγησε και συμπλήρωσε ότι κινδύνευσε και το μάτι της Ιωάννας, ενώ ανέλυσε τα πρώτα χειρουργεία του θύματος, τα οποία διαρκούσαν 4-5 ώρες.

Ειδική μνεία έγινε στην αντιμετώπιση του προβλήματος στο μάτι της Ιωάννας, η οποία έκανε συνολικά 9 χειρουργεία. «Είχε δυο σηπτικά επεισόδια, δηλαδή μικρόβια στο αίμα. Το δεύτερο επεισόδιο στις αρχές Ιουλίου μας τρόμαξε περισσότερο γιατί δεν υπήρχε αντιβιοτικό για να το αντιμετωπίσουμε» περιέγραψε η μάρτυρας.

Η γιατρός ξεκαθάρισε ότι δόθηκε μάχη για τη ζωή της Ιωάννας κατά τα πρώτα χειρουργεία: «Όταν βάλαμε την Ιωάννα στο χειρουργείο δεν ξέρουμε που έχει φτάσει. Το οξύ προχωράει βαθιά, θα μπορούσε να είχε κάψει μύες ή οστά. Στον τράχηλο θα μπορούσε να είχε πάει σε βαθύτερα στρώματα. Όταν την έβαλα χειρουργείο ζήτησε να υπάρχει αγγειοχειρουργός γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να έχει αγγίξει αγγεία και να μη μπορώ να σταματήσω την αιμορραγία.».

Εξηγώντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Ιωάννα τις πρώτες ημέρες αλλά και το σημαίνει το ολιγαιμικό σοκ, ξεκαθάρισε: «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής» είπε η κα. Καλοφώνου και συμπλήρωσε: «Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας σχετικά με την ποσότητα του υγρού, η γιατρός απάντησε: «Ένα υγρό που φτάνει σε ένα άνθρωπο και παίξει το τριχωτό της κεφαλής, το θώρακα, μεγάλος μέρος του σώματος και τελικά όπως μάθαμε και το πάτωμα, μιλάμε για μεγάλο όγκο. Σκεφτείτε πόσο νερό θα χρειάζονταν να σας έριχνε κάποιος για να καλύψει τέτοια επιφάνεια».

Η μάρτυρας εκτίμησε ότι η βοήθεια της φαρμακοποιού ήταν «σωτηρία». «Απορώ πως βρήκε τη δύναμη από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πως δεν λιποθύμησε από το πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο της στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε» και συμπλήρωσε: «Όταν το βιτριόλι πέφτει εκλύει θερμότητα και ατμούς. Ξέρουμε ότι το βιτριόλι ήρθε σε επαφή με αεροφόρες οδούς, αφού έχει καεί στη μύτη. Αν είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της. Επίσης εάν το υγρό συνέχιζε να λειτουργεί και δεν είχε φτάσει στο φαρμακείο να πλυθεί θα είχε προχωρήσει στο τράχηλο, από τον οποίο περνούν πολλά αγγεία τα οποία αν διαβρωθούν μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο».

“Αντιμέτωπη με 2 έως 8 χρόνια η δράστρια εάν μείνει αμετάβλητο το κατηγορητήριο”

Σχολιάζοντας στην εκπομπή “Από τις 6” ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιου είδους ομάδα υποστήριξης, είπε πως θεωρεί απίθανο να μπορούσε να το κάνει όλο αυτό από μόνη της, παραπέμποντας και στις διαρροές προς τον Τύπο ότι είχε ζητήσει τη συνδρομή άλλων για την παρακολούθηση, για την προμήθεια του υλικού, αλλά και για το “μετά”, καθώς προσπάθησαν κάποιοι που δεν ήταν στη λίστα επισκεπτών, να μπουν στο νοσοκομείο.

Μιλώντας για την ποινή που μπορεί να επιβληθεί στην δράστρια είπε πως εάν παραμείνει το κατηγορητήριο ως έχει τότε το πλαίσιο ποινής με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη θα είναι 2 έως 8 χρόνια. “Μεσοβέζικα μιλώντας καθώς έχει εκτίσει και κάποιους μήνες, μπορεί να είναι έξω σε πέντε χρόνια. Εκείνη θα έχει βγει, ενώ η Ιωάννα θα έχει μπροστά της μια τεράστια ανηφόρα” είπε.

πηγές: in.gr, καθημερινή,ertnews
Δείτε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Η 40χρονη που μιλούσε με την Έφη «σπάει» τη σιωπή της

Επίθεση με βιτριόλι: Για τον Γολγοθά των χειρουργείων της Ιωάννας καταθέτουν οι γιατροί της

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ