Επίθεση Τσίπρα στον πρωθυπουργό για εξαπάτηση των συνταξιούχων

Newsroom
Newsroom

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κι εστίασε την κριτική του στην ακρίβεια

Στο Αιγάλεω βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Συνομίλησε με πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εστίασε την κριτική του στην ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πολλαπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων, σημειώνοντας ότι τα χρόνια της διακυβέρνησής του χρωστά στους συνταξιούχους εκατομμύρια από τη 13η σύνταξη που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους και παρότι ο κύριος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να κρατήσει δεν τήρησε την υπόσχεση του.

Παράλληλα, τόνισε ότι χρωστά δισεκατομμύρια από τα αναδρομικά που παρά τις αποφάσεις δικαστηρίων δεν έδωσε στους συνταξιούχους όπως είχε δεσμευτεί. “Σύνολο 7,5 δισεκατομμύρια που έπρεπε να πάνε στους συνταξιούχους και ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην πάνε” είπε χαρακτηριστικά.

Σφοδρά ήταν τα πυρά του και για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης κάνοντας λόγο για ασφαλιστικές εταιρείες που παίζουν τα χρήματα των ασφαλισμένων στο τζόγο. “Αυτά είναι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο λες και έχουμε μνήμη χρυσόψαρου” πρόσθεσε.

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά της 13ης σύνταξης, τόνισε ότι θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και θα καταργηθεί η ιδιωτική επικουρική ασφάλιση, ολα αυτά όμως, είπε, δεν αρκούν αν το εισόδημα εξανεμίζεται.

“Δέσμευση μας είναι ότι θα συγκρουστούμε με την αισχροκέρδεια για να στηριχθεί ο αδύναμος και θα συγκρουστούμε με τα συμφέροντα που θησαυρίζουν όταν η συντριπτική πλειοψηφία δεν βγάζει το μήνα” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ