Έρχεται θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη νότια Ελλάδα

Έρχεται θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη νότια Ελλάδα

Με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου και αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα

Αντιμέτωπες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα βρεθούν τα επόμενα 24ωρα πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας, καθώς θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική θα επηρεάσουν τις καιρικές συνθήκες της χώρας μας.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του επερχόμενου "μίνι - καύσωνα" θα είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα φθάσουν ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου, οι νότιοι άνεμοι και οι υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα τη νέα εβδομάδα, θα χωρίσει την Ευρώπη θερμοκρασιακά σε δύο μέρη. Στα νότια τμήματα (και στη χώρα μας) από τις αρχές της νέας εβδομάδας, θα ευνοηθεί η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, προκαλώντας πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα στα βόρεια οι ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Οι κινήσεις των αέριων μαζών στην Ευρώπη από την Κυριακή 10/05 έως και την Παρασκευή 15/05/2020, αποτυπώνονται ευδιάκριτα στις θερμοκρασίες στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα από τη μέση στάθμη της θάλασσας), όπως προβλέπονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr  και διακρίνονται στο βίντεο το οποίο ακολουθεί.

 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, στις αρχές της νέας εβδομάδας θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας στα κεντρικά και νότια τμήματα τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ παράλληλα ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ