Ετοιμάζεται η αμαξοστοιχία που θα μεταφέρει ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη

Τα βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται ήδη στον σταθμό της Θεσσαλονίκης με στόχο τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία της Αθήνας

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη διαμόρφωση αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα μεταφέρει, εφόσον χρειαστεί, ασθενείς με κορωνοϊό από τον επιβατικό σταθμό της Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Ήδη, από χθες στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν», ένα βαγόνι-κυλικείο και ένα βαγόνι-κουπέ που θα πρέπει να διαμορφωθούν κατάλληλα για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, μέχρι τη διακομιδή τους στην Αθήνα. Η μεταφορά θα γίνει μέσα σε φορεία-κάψουλες, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η αμαξοστοιχία βρίσκεται σε σημείο που επιτρέπει την ευκολότερη και ασφαλέστερη μεταφορά ασθενών. Από τα βαγόνια, χωρητικότητας 80 επιβατών το καθένα, αφαιρούνται τα καθίσματα, για να τοποθετηθούν 30-40 ασθενείς. Το βαγόνι κουπέ προορίζεται, με βάση το πιθανότερο σενάριο, για τους υγειονομικούς που θα τους συνοδεύουν.

 

Το τρένο επιτρέπει τη διακομιδή περισσότερων ασθενών


Με δεδομένη την κατάσταση συναγερμού στη Θεσσαλονίκη και την αυξανόμενη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, η διακομιδή ασθενών με τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κρίθηκε ως μία λύση που θα επιτρέψει μαζικότερες μεταφορές, έναντι των τριών που μπορούν να γίνουν με αεροσκάφος C130.

Στελέχη του ΕΚΑΒ επισκέφθηκαν από την πρώτη στιγμή τα βαγόνια για να δουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας διασωληνωμένων ασθενών.

Όπως ήδη έχει πληροφορηθεί το protothema.gr, υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, ιδίως στις ΜΕΘ, ενημερώθηκαν για διακομιδές ασθενών προς νοσοκομεία της Αττικής και κλήθηκαν να αξιολογήσουν ποιοι ασθενείς πληρούν τα κριτήρια για να μεταφερθούν. Βασική προϋπόθεση είναι η σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ