Φόβοι πως τα κρούσματα κορωνοϊού θα φτάσουν τις 30.000

Φόβοι πως τα κρούσματα κορωνοϊού θα φτάσουν τις 30.000
Newsroom
Newsroom

Πότε αναμένεται η κορύφωση

Το ενδεχόμενο να φτάσουν τα 30.000 τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν απέκλεισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης σχολίασε την εκτίμηση του Γκίκα Μαγιορκίνη ότι σήμερα μπορεί να φτάσουμε τα 20.000 κρούσματα.

Όπως είπε, «στο δικό μας το μοντέλο δίνει μεταξύ 17.000-22.000 κρουσμάτων σήμερα. Εξαρτάται πάρα πολύ το πόσο θα φτάσουμε στα κρούσματα, πόσοι από αυτούς που πάσχουν θα τα δηλώσουν και πόσα τεστ θα κάνουν συνολικά».

 

«Ο κόσμος πλέον ανησυχεί και πειθαρχεί σε αυτά που λέμε ότι κανένας που είναι ασθενής έστω με ένα μικρό συνάχι, λίγο πονόλαιμο δεν πρέπει να πάει σε μία κοινωνική εκδήλωση ή κάπου αλλού», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Αναφορικά με το πότε βλέπει κορύφωση του κύματος, ο κ. Τζανάκης είπε: «Το δικό μας το μοντέλο μας δίνει κορύφωση μετά τις 15 Ιουλίου. Περίπου θα κρατήσει ένα μήνα».

Ερωτηθείς για το εάν θα φτάσουμε τα 30.000 κρούσματα, απάντησε ότι υπάρχει πιθανότητα «να φτάσουμε το ύψος της Όμικρον 2 που σημαίνει 20.000-30.000 κρούσματα».

«Οι νεκροί είμαι βέβαιος ότι θα ανέβουν πάνω από 20, η Πορτογαλία πχ έφτασε 45», εκτίμησε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν παράμετροι που καθορίζουν αυτό τον δείκτη -η φυσική και τεχνητή ανοσία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ