Φώφη Γεννηματά: ''Βροχή'' συλλυπητηρίων για το θάνατό της

Από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με αφορμή το θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η Φώφη Γεννηματά όλα αυτά τα χρόνια της με την παρουσία της στο δημόσιο βίο της χώρας όσο και με τη στάση ζωής της δίδαξε ήθος, αξιοπρέπεια και δύναμη.

Η ελληνική κοινωνία θρηνεί για την απώλεια μιας πολιτικού που κράτησε ενωμένη τη Δημοκρατική Παράταξη και είχε πάντα συγκροτημένο και νηφάλιο λόγο, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο τις Γυναίκες στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό και ανδροκρατούμενο χώρο της Πολιτικής. Είχε το θάρρος να μιλήσει ανοικτά για το πρόβλημα υγείας της και να μην επιτρέψει σε αυτό να θέσει περιορισμούς στη ζωή της, γεγονός  που έδωσε δύναμη  σε πολλούς συνανθρώπους μας για να ανέβουν το δικό τους Γολγοθά.

Θα τη θυμόμαστε πάντα ως μια Αγωνίστρια της ζωής, που πορεύτηκε στη σύντομη, δυστυχώς διαδρομή της,  με ευγένεια ψυχής, σθένος και χαμόγελο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη δια περιφοράς συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 26/10/2021, εκτάκτως, με την υπ΄ αριθμ. 247 ομόφωνη Απόφασή του, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. 
Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: 

1. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.  Η εκλιπούσα με την προσωπική και πολιτική της στάση υπηρέτησε με εντιμότητα, συνέπεια, απαράμιλλη ευγένεια αλλά και με γενναιότητα τον δημόσιο βίο της Χώρας.
2. Διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου, των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων στην οικογένεια της, στην οποία και θα επιδοθεί το παρόν ψήφισμα
3. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
 

Έκδοση συλλυπητηρίου ψηφίσματος Δ.Σ. Δήμου Πλατανιά 

Με αφορμή το θλιβερό συμβάν του θανάτου της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την Συνεδρίασή του στις 25/10/2021, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.   
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουν την οδύνη και την βαθύτατη θλίψη τους για την ξαφνική και πρόωρη απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.
Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μία Ελληνίδα, Γυναίκα, Μητέρα και Πολιτικός που συνέδεσε το βίο της με την Αξιοπρέπεια, το Ήθος, τη Γενναιότητα και τους έντιμους αγώνες της για τη Δημοκρατία και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αντιμετωπίζοντας όλες τις μάχες στην πολιτική ζωή, στον κοινωνικό στίβο και στην προσωπική περιπέτεια της υγείας της με θάρρος, ήθος, αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια και ευγένεια.  
Η πολιτική και η χώρα σήμερα είναι φτωχότερες και το κενό που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή του τόπου, αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που με τεράστια δύναμη ψυχής και με ισχυρή παρακαταθήκη το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό του αείμνηστου πατέρα της Γιώργου Γεννηματά, υπηρέτησε μέχρι τέλους τις αρχές της, εκφράζοντας το αμέριστο ενδιαφέρον της για τον συνάνθρωπο και την πατρίδα.
 Ως ελάχιστο φόρο τιμής και με βαθύ σεβασμό στη μνήμη της, ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της. 

Με αφορμή τη ξαφνική απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων του Ν.Χανίων στην οποία αναφέρει:

''Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων εκφράζει τη θλίψη της,  για την εκδημία της Προέδρου  του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Αντιμετώπισε με θάρρος την επάρατη νόσο και έδωσε τη δική της μάχη για ζωή, με αξιοπρέπεια και θάρρος. Η Φώφη Γεννηματά έβαλε το δικό της στίγμα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας την τελευταία εικοσαετία. Με ήθος ευγένεια και ορθό πολιτικό λόγο κέρδισε την αποδοχή του πολιτικού κόσμου της χώρας και όχι μόνο. 

Ειλικρινή Συλλυπητήρια και καλό κουράγιο στην οικογένεια και στους οικείους της''.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ