Φωτιά στην Πάρνηθα: Βίντεο "φουντώνει" το σενάριο του εμπρησμού

Newsroom
Newsroom

Πύρινες εστίες ξεπηδούν σε διαφορετικά σημεία

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο και αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με την καταστροφική φωτιά στην Πάρνηθα τον Αύγουστο.

Όπως γίνεται εμφανές στα πλάνα, όσο το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς ήταν σε εξέλιξη, νέες εστίες φωτιάς ξεσπούσαν εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία, που δεν ήταν αναζωπυρώσεις. Το βίντεο εξασφάλισε το Up Stories με τη βοήθεια και συμμετοχή του Αλέξανδρου Μπαγιώκου. Στα πλάνα παρουσιάζεται time-lapse από τη φωτιά στον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής στην Πάρνηθα.

Στο υλικό βλέπει κανείς λεπτό προς λεπτό και πιο συγκεκριμένα από τις 21:30 (23/8) περίπου μέχρι και τις 07:30 το πρωί(24/8) την επέλαση του πύρινου μετώπου που ξεκίνησε από την Φυλή Αττική και ταξιδεύοντας μέσα από την χαράδρα της Ι.Μ Κλειστών έφτασε έως την Πάρνηθα κατακαίοντας στην ουσία το δάσος.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση νέων εστιών εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία και κόντρα στην φορά του ανέμου σε 3 χρονικά σημεία του βίντεο (0:40, 1:02 και 1:35).

Ώρα 0:40

Φωτιά στην Πάρνηθα
Φωτιά στην Πάρνηθα

Ώρα 1:02

Φωτιά στην Πάρνηθα
Φωτιά στην Πάρνηθα

Ώρα 1:35

Φωτιά στην Πάρνηθα
Φωτιά στην Πάρνηθα

Στη διάθεση των Αρχών το βίντεο

Οι συγκεκριμένες νέες εστίες που δεν είναι αναζωπυρώσεις είναι και αυτές που προκαλούν την αλματώδη εξάπλωση του πύρινου μετώπου κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εκείνες τις ημέρες και που είχε σχολιαστεί από όλους.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και προκαλούν ερωτηματικά. Ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές στις οποίες και θέτουμε στη διάθεση τους το ντοκουμέντο αυτό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υλικό βρίσκεται ήδη στα αρμόδια τμήματα της πυροσβεστικής και εξετάζεται από τους ειδικούς. Σημειώνεται ότι η καταγραφή έγινε από την περιοχή του Αμαρουσίου.

Φωτογραφία via eurokinissi

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ