Φθιώτιδα: Έσβησαν και οι έξι φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή

Newsroom
Newsroom

Oι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τις εστίες που βρίσκονταν διάσπαρτες μέσα σε δασικές εκτάσεις

"Γεμάτη" μέρα είχαν οι άντρες της Πυροσβεστικής στη Φθιώτιδα, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν έξι φωτιές μέσα σε μία μέρα.

Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τις εστίες που βρίσκονταν διάσπαρτες μέσα σε δασικές εκτάσεις με ισχυρές δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Γύρω στις 17:00 ξέσπασε πυρκαγιά μεταξύ Λευκάδας και Πτελέας στο Δήμο Μακρακώμης, η οποία έκαψε δασική έκταση με δέντρα, όπως έγραψε το lamiareport.gr.

Παράλληλα, ενημέρωση υπήρξε στο κέντρο της Πυροσβεστικής και για μία δεύτερη φωτιά που είχε εκδηλωθεί περίπου την ίδια ώρα στο ύψος της Μαυρομαντήλας, όπου κάηκαν καλαμιές σε σούδες που υπάρχουν διάσπαρτες στο μέρος που είναι πλησίον του Μαλιακού.

Ακόμη νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι, είχε ειδοποιηθεί το κέντρο της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Νεοχώρι Δομοκού. Η πυρκαγιά έκαιγε δασική έκταση στη θέση «Λικότσα».

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (ΕΜΟΔΕ και ΕΜΑΚ) και εφτά οχήματα, ενώ στις 13:40 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας δύο Canadair προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο.

Επιπλέον, στις 12:30 δόθηκαν δύο ακόμη πυρκαγιές εν υπαίθρω, η μία στην περιοχή «Καραβίδια» και η δεύτερη έξω από το Μώλο.

Νέα ειδοποίηση είχε υπάρξει γύρω στις 15:30 για εκδήλωση μίας ακόμη πυρκαγιάς στην περιοχή του Δήμου Δομοκού και συγκεκριμένα στο Πετρωτό. Πρόκειται για περιοχή που έχει καεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν και μάλιστα ύστερα από ανθρώπινη «παρέμβαση».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ