Γ. Παυλάκης: Αν η Ελλάδα ανοίξει άτσαλα, θα το πληρώσει

Γ. Παυλάκης: Αν η Ελλάδα ανοίξει άτσαλα, θα το πληρώσει

"Ο εμβολιασμός σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα προστασίας θα βοηθήσουν ώστε να μην κατρακυλήσουν" τόνισε ο ερευνητής

Στους τρόπους με τους οποίους θα μπορεί η χώρα μας να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο νέο κύμα κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Κρητικός γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με τη διατήρηση των αυστηρών μέτρων προστασίας είναι ο μόνος τρόπος "για να μην κατρακυλήσουμε", όπως χαρακτηριστικά είπε. «Καμπανάκι» ειδικών για έξαρση νέου κύματος.

Παράλληλα, ο κ. Παυλάκης μίλησε και για το «τείχος ανοσίας» που πρέπει να δημιουργηθεί, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων, αμέσως μετά τις γιορτές, δείχνουν να έχουν καταγράψει μικρή αύξηση. 

Ο κορωνοϊός υπάρχει στον αέρα και πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να οδηγηθεί πολύ εύκολα στο νοσοκομείο. Οπότε, δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε για σχετική ασφάλεια, τόνισε αναφερόμενος στο παράδειγμα της Πορτογαλίας που κατάφερε να μειώσει θεαματικά τον αριθμό των κρουσμάτων και να αντιμετωπίσει επιτυχώς το επιθετικό κρούσμα του κορωνοϊού. 

"Όταν πέσουν τα κρούσματα, τότε η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά" υπογράμμισε και τόνισε με έμφαση "αν η Ελλάδα ανοίξει άτσαλα, θα το πληρώσει".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ