Γ. Σουρβίνος: «Είμαι θετικός στο άνοιγμα των δημοτικών»

Γ. Σουρβίνος: «Είμαι θετικός στο άνοιγμα των δημοτικών»

Ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας ξεκαθάρισε πάντως ότι ο "ιός δεν έχει εξαφανιστεί"

"Ο ιός δεν εξαφανίστηκε φυσικά αλλά τα μέτρα που ελήφθησαν στην πρώτη φάση της πανδημίας στο μέγιστο βαθμό. Επίσης, η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων οδηγεί σε μικρό αριθμό κρουσμάτων και αυτό αντανακλά το καλό επίπεδο συμμόρφωσης από τους πολίτες" τόνισε  ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας & μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. 

Ο καθηγητής μιλώντας για τις καιρικές συνθήκες και πώς αυτές επηρεάζουν την εξέλιξη της πανδημίας σημείωσε ότι "ναι μεν ευνοούν οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα" αλλά - πρόσθεσε  -  "δεν μπορεί κάποιος να πει ότι η ύφεση εξαρτάται μόνο από αυτό". 

"Η συμμόρφωση στα σχολεία ήταν καλή" είπε ο κ. Σουρβίνος αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων ωστόσο σημείωσε ότι στο δημοτικό το επίπεδο συμμόρφωσης "λογικά θα είναι μικρότερο".  Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο ίδιος είναι θετικός στο άνοιγμα των δημοτικών και κάλεσε άπαντες να "εμπιστευτούμε περισσότερο και τα μικρά παιδιά". 

"Τα παιδιά μας είναι συνειδητοποιημένα" είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι και η διεθνής βιβλιογραφία βοηθά πλέον και εξηγεί τη χαμηλή μολυσματικότητα στα παιδιά.

"Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, θα ανοίξουν με σχέδιο και πιστεύω ότι είμαστε σε ασφαλές επίπεδο να ανοίξουν και τα δημοτικά", σημείωσε. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ