"Γέφυρα ζωής" από το αεροδρόμιο Αράξου ως την Ιταλία για τα όργανα του 6χρονου Θωμά

Newsroom
Newsroom

Στήθηκε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας η "γέφυρα ζωής" με την Ιταλία, προκειμένου να μεταφερθούν η καρδιά, το ήπαρ και οι πνεύμονες στο Μιλάνο και το Μπέργκαμο, του άτυχου 6χρονου Θωμά που υπέστη ανακοπή καρδιάς και έδινε μάχη ζωής επι τριήμερο στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου.

Το αεροδρόμιο του Αράξου παρέμεινε ανοικτό όλη τη νύχτα προκειμένου τα αεροπλάνα από την Ιταλία να παραλάβουν τα όργανα και έγκαιρα να τα μεταφέρουν. Ενώ  οι δύο νεφροί και οι δύο κερατοειδείς θα δοθούν σε λήπτες στην Ελλάδα.

Για την πολύωρη επιχείρηση που στήθηκε ο αερολιμενάρχης του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας έδωσε τα συγχαρητήρια του στο προσωπικό, αναφέροντας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Με ανάμικτα συναισθήματα, οφείλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας, που πιστοί στο καθήκον κράτησαν από τις 21.00 και για όλη την διάρκεια της νύχτας το αεροδρόμιο του Αράξου ανοιχτό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πτήσεις των δύο αεροπλάνων που ήρθαν από την Ιταλία να πάρουν, την καρδιά, τους πνεύμονες και το ήπαρ του μικρού παιδιού, 6 μόλις ετών από τα Γρεβενά. Θερμά συγχαρητήρια για το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν οι γονείς του μικρού παιδιού, που όταν πληροφορήθηκαν και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, ότι το παιδί τους είναι εγκεφαλικά νεκρό έδωσαν τα όργανα, για να σωθούν άλλα παιδάκια στην Ελλάδα και στην Ιταλία !

 

Δείτε επίσης:

Την Κυριακή η κηδεία του 6χρονου Θωμά

Πηγή: tempo24.news

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ