Για λαϊκισμό έκανε λόγο ο Μ.Σενετάκης στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας

Για λαϊκισμό έκανε λόγο ο Μ.Σενετάκης στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας

Ομιλία στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

“Αν λαϊκισμός είναι η απόπειρα συναισθηματικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης με αποσπασματικές εικόνες, αποσπασματικά στοιχεία, εμπρηστικά συνθήματα, η πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε σήμερα είναι ακριβώς αυτό!” 

Με την φράση αυτό ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε εναντίον του υπουργού των Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με αφορμή την υποβολή του νομοσχεδίου για τη “δεύτερη ευκαιρία”.

Ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι “πέρα από αθεράπευτο λαϊκισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει και από …ετεροχρονισμό”. Διότι για να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “δημεύει την περιουσία του λαού για να την δώσει στους τραπεζίτες” την περίοδο του αντιμνημονίου είναι κατανοητό. “Αλλά να τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε 4,5 χρόνια με ξεπερνά.”

Ο βουλευτής σημείωσε ότι αν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία θα έπρεπε να βάλει πλάτη για να απενεργοποιηθεί η ωρολογιακή βόμβα του ιδιωτικού δανεισμού που απειλεί να τινάξει την οικονομία στον αέρα - ένας λόγος παραπάνω σήμερα που η πανδημία του Covid 19 φέρνει τα πάνω κάτω. 

Θα έπρεπε να βάλουν πλάτη να βγει η θηλιά των αιώνιων χρεών από τόσους και τόσους συμπολίτες μας. Γιατί το νομοσχέδιο δίνει πράγματι τη δεύτερη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνησαν σε όσους απέτυχαν, είτε με ευθύνη δική τους, είτε λόγω της κρίσης.

“Η απαλλαγή” των χρεών είπε ο κ. Σενετάκης “θα τους δώσει την ευκαιρία να ξαναμπούν στην αγορά. Να ξαναφτιάξουν τις περιουσίες που έχασαν. Η δεύτερη ευκαιρία για τον κάθε ένα από αυτούς ξεχωριστά είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. Και αυτήν δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ