Γιώργος Παπανδρέου: Ενημέρωσε την Γεννηματά ότι είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Γιώργος Παπανδρέου: Ενημέρωσε την Γεννηματά ότι είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Επέστρεψε στην Αθήνα μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, εντός ολίγου στις 8.00 μμ αναμένεται ο Γιώργος Παπανδρέου να ανακοινώσει και επισήμως την απόφασή του για να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ήδη βρίσκεται στην Αθήνα, έχοντας επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη, όπου παρακολούθησε συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη αλλά είχε και συνάντηση με το δήμαρχο της Πόλης, και αναμένεται να κάνει την ανακοίνωση από το γραφείο του στο Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, γυναίκα, πρώην βουλευτής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και άμεση συνεργάτιδα της απερχόμενης προέδρου, Φώφης Γεννηματά, συλλέγει υπογραφές από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε μέχρι την Πέμπτη, οπότε εκπνέει η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, να μπορέσει να τις καταθέσει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.

Μεταξύ των υπογραφών που έχουν συλλεγεί συγκαταλέγονται πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν ενταχθεί στο Κίνημα Αλλαγής.


Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει 5.000 υπογραφές μελών ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος Παπανδρέου θέλοντας να μη διχάσει την βάση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τα οποία πιστεύει ότι ένας μεγάλος αριθμός θα δηλώσει υποστήριξη στο πρόσωπό του.

Δείτε επίσης:

Εως το βράδυ οι ανακοινώσεις Παπανδρέου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ