Γηροκομείο Βόλου: Απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Γηροκομείο Βόλου: Απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Συνολικά 12 τα κρούσματα κορωνοϊού στο Γηροκομείο Βόλου

Θετικά και με ήπια συμπτώματα εξελίσσεται η κλινική πορεία και των δώδεκα θετικών στον κορωνοϊό (οκτώ περιθαλπόμενοι ηλικιωμένοι και τέσσερις εργαζόμενοι), που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής στο Γηροκομείο Βόλου. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του γηροκομείου, Παύλος Πάνου, η δειγματοληψία συνεχίζεται καθημερινά, ενώ νεότερα αποτελέσματα από το έλεγχο των δειγμάτων δεν αναμένονται νωρίτερα από την Παρασκευή, ενδεχομένως και το Σάββατο.


Από τους οκτώ θετικούς ηλικιωμένους στο γηροκομείο, οι τρεις κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της πόλης, επειδή παρουσίασαν δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό. Οι υπόλοιποι πέντε περιθαλπόμενοι παρέμειναν στο γηροκομείο. 


Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις θετικούς εργαζόμενους, βρίσκονται σε καραντίνα σπίτι τους. Σε κατ’ οίκον καραντίνα βρίσκονται και άλλοι εφτά εργαζόμενοι, οι οποίοι δούλευαν στην ίδια βάρδια με τους θετικούς. Σε περίπτωση που οι τελευταίοι μέσα σε τέσσερις μέρες δεν βγουν θετικοί, σε εφτά μέρες θα επιστρέψουν σα καθήκοντά τους.


«Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κύκλος διενέργειας τεστ και εντοπίστηκαν θετικά δώδεκα άτομα. Νεότερα αποτελέσματα δεν αναμένουμε πριν περάσουν μία-δύο μέρες. Όλοι οι θετικοί παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Στο γηροκομείο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και είναι όλα υπό έλεγχο. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία και έχουν ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις και οι οικείοι των ηλικιωμένων, οι οποίοι είναι απολύτως καθησυχασμένοι», λέει στο ethnos.gr ο κ. Πάνου.


Προκήρυξη θέσεων εργασίας και απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Κατά τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα 2/3 των εργαζομένων στο γηροκομείο, οι 35 από τους συνολικά 55, δεν έχουν εμβολιαστεί. Μάλιστα, αρνούνται να το κάνουν, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση μίλησε μαζί τους και με βάση τα νέα μέτρα της κυβέρνησης απειλούνται και με απόλυση από τις 16 Αυγούστου και υποστηρίζουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. 


Από την πλευρά της η διοίκηση του ιδρύματος είναι έτοιμη να προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων εργασίας νοσηλευτικού προσωπικού και γενικών καθηκόντων, προκειμένου να καλύψει τα κενά των ανεμβολίαστων.

«Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι μάς λένε ότι αρνούνται να εμβολιαστούν και ότι είναι δικαίωμά τους να επιλέξουν το τι θα κάνουν. Μάλιστα, κάποιοι θρασύτατα απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε, τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε σωστή φροντίδα στους ηλικιωμένους», τονίζει ο κ. Πάνου. 

Δείτε επίσης:

Συναγερμός στο Γηροκομείο του Βόλου - 9 τα κρούσματα
 

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ