Γλυφάδα: Θρίλερ με το κίνητρο του Αιγύπτιου - Αίρονται τραπεζικό και επικοινωνιακό απόρρητο 

Newsroom
Newsroom

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ο βασικός στόχος του δράστη ήταν η Μαρία Καρνέση

Πυκνώνει το μυστήριο γύρω από το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις ανθρώπους πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως ανατρέπουν τα δεδομένα που είχαν γίνει γνωστά τις πρώτες ώρες μετά το τριπλό φονικό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα. Η ανακοίνωση, μάλιστα, που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα η εταιρεία θέτει εξ αρχής το ερώτημα για το ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη. Πλέον οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων -και ιδιαίτερα της Δέσποινας Καρνέση- αλλά και τα στοιχεία που ενδεχομένως θα προκύψουν από την άρση του τραπεζικού και του απορρήτου των επικοινωνιών του δράστη και αυτόχειρα είναι κρίσιμα στοιχεία για την εξέλιξη της έρευνας. 

Δύο σημεία της ανακοίνωσης της ναυτιλιακής εταιρείας είναι αυτά που θέτουν σε νέα βάση το ερώτημα «γιατί το έκανε», ενώ σε ακόμη μεγαλύτερο ερώτημα ανάγεται τι είπε με το θύμα του Μαρία Καρνέση όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο και πριν τη σκοτώσει. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, μάλιστα, η Μαρία Καρνέση ήταν ο βασικός στόχος του 76χρονου. 

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο «Άρης» πήγε στη ναυτιλιακή εταιρεία για να ζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία είτε για τη δουλειά του, είτε για να παραμείνει στο σπίτι της οδού Τσιτσάνη στη Γλυφάδα από το οποίο, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, του είχε ζητηθεί να φύγει. Ήδη, πάντως, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας αναμένεται να γίνει άρση τόσο του απορρήτου των επικοινωνιών του «Άρη», όσο και του τραπεζικού του απορρήτου, αφού ο δράστης και αυτόχειρας φέρεται να είχε μεγάλα ποσά τουλάχιστον σε δύο λογαριασμούς. 

Ομως, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση -και αυτό είναι το πρώτο σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος- το σπίτι δεν ήταν στην ιδιοκτησία είτε της εταιρείας, είτε της Μαρίας Καρνέση. Συνεπώς δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην έξωση του 76χρονου από ένα σπίτι που δεν ήταν δικό της και ουδέποτε του είχε παραχωρήσει.

Όπως επίσης προκύπτει από την ανακοίνωση της ναυτιλιακής, ο Αιγύπτιος δεν είχε καμία οικονομική ανάγκη «αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα». Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό, σε λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα ο 76χρονος είχε 500.000 ευρώ, ενώ μέσω λογαριασμού του σε ελβετική τράπεζα είχε διακινηθεί το ποσό του 1.500.000 ευρώ. Ο Αιγύπτιος, μάλιστα, όλα δείχνουν ότι ήταν κάτι πολύ περισσότερο από επιστάτης, αφού στοιχεία που ήρθαν στο φως δείχνουν ότι μετείχε στο διοικητικό συμβούλιο δύο εταιρειών με μέτοχο τον Σπύρο Καρνέση. Στη μία, μάλιστα, ήταν μέλος του Δ.Σ. με τις Μαρία και Δέσποινα Καρνέση.

Η ναυτιλιακή εταιρεία ακυρώνει και το κίνητρο της απόλυσης, αφού όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ο Αιγύπτιος είχε απολυθεί στις 31 Μαρτίου του 2023- σχεδόν πριν από έναν χρόνο και είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 74.862 ευρώ. «Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση». Με αυτά τα δεδομένα, η εταιρεία σημειώνει ότι «το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται».

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ