Χαρδαλιάς:Καλύτερα να προχωρήσουμε αργά, παρά να κάνουμε βήματα πίσω

Χαρδαλιάς:Καλύτερα να προχωρήσουμε αργά, παρά να κάνουμε βήματα πίσω

Tι είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τα πρώτα 24ωρα μετά την πρώτη φάση άρσης των μέτρων δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και τηρεί τους κανόνες, επιδεικνύει αξιέπαινη υπευθυνότητα και μοναδική σοβαρότητα, πετυχαίνει ένα καλό αποτέλεσμα, που κάνει την Ελλάδα θετικό παράδειγμα σε όλον τον κόσμο, είπε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε εκ νέου την ανάγκη «να μη γυρίσουμε πίσω» και για άλλη μία φορά στηλίτευσε την προσπάθεια ορισμένων επιχειρηματιών να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματά τους. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε δύο καφέ-μπαρ που λειτουργούσαν χθες παράνομα, με τραπεζοκαθίσματα. Οι ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

«Αυτό είναι πρόκληση για τους υπόλοιπους συνετούς ιδιοκτήτες που τηρούν ευλαβικά τους κανόνες» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, μίλησε για 414 μη προβλεπόμενες-παράνομες μετακινήσεις εκτός νομού κι επανέλαβε πως οι εκτός έδρας διαδρομές είναι δυνατές μόνο για λόγους τροφοδοσίας επιχειρήσεων, υγείας και εργασίας.

Ο υφυπουργός συνέστησε υπομονή έως τις 18/5, λέγοντας πως «αν όλα πάνε καλά», από τότε θα είναι δυνατές οι μετακινήσεις «χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα».

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ