Τσιόδρας: 13 νέα κρούσματα - 2 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Τσιόδρας: 13 νέα κρούσματα - 2 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα , επιβεβαιώθηκαν 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού με το σύνολο να είναι 2691.

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρα για την εξάπλωση του covid-19 στην Ελλάδα.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος εξέφρασε τα συλληπητήρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα , επιβεβαιώθηκαν 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού με το σύνολο να είναι 2691.

Συνολικά, 32 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ενώ σημειώθηκαν δύο νέοι θάνατοι -συμπεριλαμβανομένου του Δημήτρη Κρεμαστινού -με το σύνολο να είναι 150.

 

Τι είπε για το τεστ αντισωμάτων

 

Ο κ.Τσιόδρας έκανε στη συνέχεια αναφορά στα τεστ αντισωμάτων και στην αποτελεσματικότητά τους για να πει ότι οι μελέτες αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς προς το παρόν στη χώρα μας. Σχεδόν σε όλους όσοι πέρασαν την ασθένεια, ανιχνεύθηκαν ειδικά αντισώματα. Σύμφωνα με τη μελέτη η πιθανότητα να έχουμε ψεύτικα θετικά είναι μικρότερη του 1%. Η μελέτη διαπίστωσε παρουσία αντισωμάτων, ανεξάρτητα αν κάποιος πέρασε ελαφρά ή όχι την covid-19. Η εργασία θα δημοσιευθεί στο Nature Medicine.. Ανθρωποι με θετικά αντισώματα θα έχουν μια μορφή ανοσίας, αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα κρατά. Παρακολουθούμε αυτούς που έχουν περάσει τη νόσο και θα βλέπουμε τι κάνουν τα αντισώματά τους. Αυτή η μελέτη θα γίνεται πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, λέει ότι η επίδραση του καλοκαιριού δεν θα είναι ικανή από μόνη της να περιορίσει τη μεταδοτικότητα του ιού. 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ