Χρυσοχοΐδης: Να απαγορευτούν τα πατίνια στους ανήλικους και οι «γουρούνες» στα νησιά
Ο υπουργός έκανε επίσης λόγο για θέσπιση ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου και περιορισμών για τους νέους, καθώς και κανονισμών για τους ενήλικες χρήστες
Στο θέμα της πλήρους απαγόρευσης χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών από ανήλικους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε σημερινή συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ErtNews, ενώ εξέφρασε την άποψη να καταργηθούν και οι «γουρούνες» στα νησιά.
Ο υπουργός, εκτός από το σοβαρό θέμα των ατυχημάτων με ηλεκτρικά πατίνια, και την οδική ασφάλεια, κυρίως στα νησιά την θερινή περίοδο, αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό την κοινή γνώμη, όπως την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια.
Για τα ηλεκτρικά πατίνια ο υπουργός επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του για την πλήρη απαγόρευση χρήσης τους από ανηλίκους, καθώς και θέσπιση ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου και περιορισμών για τους νέους και κανονισμών για τους ενήλικες χρήστες.
Μεταξύ αυτών είναι η υποχρεωτική εγκατάσταση «κόφτη» ταχύτητας, απαγόρευση κυκλοφορίας σε λεωφόρους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, υποχρεωτική ασφάλιση, ειδική σήμανση, καθώς και πιστοποίηση ασφαλείας των οχημάτων. Παράλληλα, οι δήμοι θα κληθούν να καθορίσουν ανώτατο αριθμό πατινιών ανά περιοχή ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εξάπλωσής τους.
Για τα μηχανάκια και τις «γουρούνες» στα νησιά ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση κράνους. «Δεν μπορεί να νοικιάζεται μηχανάκι χωρίς αυτό. Η Ελληνική Αστυνομία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους ελέγχους κατά τη θερινή περίοδο, με ειδικές ομάδες Τροχαίας που θα μετακινηθούν από την Αθήνα προς τα νησιά», πρόσθεσε.
Ειδικά για τις τετράτροχες «γουρούνες», είπε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και θα πρέπει να καταργηθούν πλήρως λόγω των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και των ανθρώπινων απωλειών που έχουν καταγραφεί, ειδικά μεταξύ των ξένων τουριστών.
Για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια τόνισε: «Δεν χρειάζεται η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, χρειάζεται η ασφάλεια στα πανεπιστήμια». Αυτή, όπως είπε, διασφαλίζεται τόσο μέσα από μια συλλογική αντίληψη σεβασμού του πανεπιστημιακού χώρου όσο και μέσω σύγχρονων τεχνικών μέσων και ελέγχων.
- Πένθος για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: Πέθανε ο πατέρας του
- Βίντεο από την άγρια συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι στη Θεσσαλονίκη
- Συνέδριο ΝΔ: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2027» - Το νέο μήνυμα Μητσοτάκη και η παρέμβαση Δένδια
