Η κόπωση του κόσμου και οι συγκεντρώσεις προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου

Η κόπωση του κόσμου και οι συγκεντρώσεις προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου

Οι εκκλήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκης στους πολίτες εν μέσω lockdown.

Με συνεχείς εκκλήσεις προς τους πολίτες επιχειρεί η κυβέρνηση να αναστρέψει μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, δεδομένου ότι η επιβάρυνση στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φτάσει στο… κόκκινο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, δύο φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε απ’ όλους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις κοινωνικές συναναστροφές. «Κίνδυνος είναι ακριβώς να συμβιβαστούμε με αυτόν, ειδικά υπό τη σκιά της πολύμηνης κόπωσης, η οποία μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση», λένε χαρακτηριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και εφάρμοσε νωρίς περιοριστικά μέτρα για να κάνει την κατάσταση διαχειρίσιμη, παρά τις δυσκολίες. Τα λεγόμενα «έξυπνα μέτρα», πάντως, δεν πρόκειται, όπως ομολογούν και οι ίδιοι, να έχουν αποτέλεσμα εφόσον οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν σε αυτά, όπως έγινε τον περασμένο Μάρτιο, όπου σε λίγες μόλις εβδομάδες υπήρξε ραγδαία μείωση των κρουσμάτων.


Σε κάθε περίπτωση, συνεργάτες του πρωθυπουργού θυμίζουν ότι στον δείκτη θετικότητας που αποτυπώνεται στους χάρτες του ECDC, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο». Στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Γηραιάς Ηπείρου.

Πρόβλημα οι συγκεντρώσεις
Την ίδια ώρα, μεγάλο πονοκέφαλο προκαλούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι συγκεντρώσεις, οι οποίες δεν επιτρέπονται. Το επόμενο διάστημα αναμένεται, πλέον, να κόβονται και πρόστιμα στους παραβάτες, εντούτοις δεν πρόκειται η Αστυνομία – σύμφωνα με πληροφορίες – να προσπαθήσει να τις διαλύσει. Κι αυτό διότι «μια προσπάθεια διάλυσης μιας συγκέντρωσης με αστυνομική παρέμβαση θα δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα μετάδοσης», τονίζουν χαρακτηριστικά. Το μήνυμα, δε, που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι θα πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική, ήτοι «να γίνονται πορείες τη στιγμή που το ΕΣΥ υφίσταται μεγάλη πίεση και το κράτος καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη δραστηριότητά τους. Προς τούτο, πετούν το μπαλάκι στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για ανευθυνότητα. «Είναι εξαιρετικά ανεύθυνο αφενός ο κ. Τσίπρας να στηρίζει διαδηλώσεις και αφετέρου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε πορείες υπέρ του Κουφοντίνα, ενώ η Κουμουνδούρου καταγγέλλει ότι γεμίζουν τα νοσοκομεία», αναφέρουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Εκκληση Μητσοτάκη για την Τσικνοπέμπη: Σήμερα πρέπει να φανούμε διπλά προσεκτικοί

 

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ