Η σπείρα της... απλώστρας: Πώς έκλεβαν ρούχα και κοσμήματα προφασιζόμενοι ότι έπεφταν ρούχα από το μπαλκόνι

Η σπείρα της... απλώστρας: Πώς έκλεβαν ρούχα και κοσμήματα προφασιζόμενοι ότι έπεφταν ρούχα από το μπαλκόνι

Η λεία της εγκληματικής ομάδας περιελάμβανε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα, τραπεζικές κάρτες

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν τα μέλη σπείρας στη Θεσσαλονίκη για να καταφέρουν να «τρυπώνουν» σε σπίτια με σκοπό να τα κλέψουν. Οι θρασύτατοι κακοποιοί έπειθαν τους ενοίκους να βγουν στο μπαλκόνι με πρόσχημα ότι κάποιο ρούχο που είχαν απλώσει έπεσε στο έδαφος και την ίδια ώρα έμπαιναν στο σπίτι, αρπάζονταν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν. Έπειτα από έρευνα της αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών νεαρών ατόμων (μεταξύ αυτών δύο 17χρονων), φερόμενων ως μελών της και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η λεία της εγκληματικής ομάδας περιελάμβανε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα, τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες, μάλιστα, έκαναν αγορές μέσω ανέπαφων συναλλαγών.

Η ίδια σπείρα, που, σύμφωνα με την αστυνομία, δρούσε στην περιοχή της Χαριλάου, είχε στο ενεργητικό της και κλοπές οχημάτων. Συνολικά η δικογραφία περιλαμβάνει επτά περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έλεγαν πως είναι υπάλληλοι εταιρείας ενέργειας και έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων τους οποίους λήστευαν.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ