Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων βγήκαν στους δρόμους του Ναυπλίου 

Newsroom
Newsroom

Τα αιτήματά τους - Δείτε εικόνες και βίντεο

Στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν βγήκαν σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και στο Ναύπλιο, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει:
 
"Μετά την περίοδο της πανδημίας, ο κλάδος του τουρισμού που αφορά τους ιδιοκτήτες Τ.Λ.Δ.Χ., που αριθμεί χιλιάδες τουριστικά λεωφορεία, ήταν από τους πρώτους που επλήγησαν και δυστυχώς, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, εξακολουθεί να πιέζεται και να μην έχει ανακάμψει.

Επίσης η διεθνής αστάθεια, με τους πολέμους στην Ουκρανία και το Ισραήλ, οι τελευταίες φυσικές καταστροφές στην Θεσσαλία κυρίως αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας μας καθώς και η συνεχιζόμενη ακρίβεια σε όλα τα είδη που αφορούν το λεωφορείο (καύσιμα, ελαστικά, λιπαντικά κλπ.), δημιούργησαν νέα δεδομένα και σε αυτό το τοπίο ο πρώτος που πλήττεται είναι ο τουρισμός.

Με δεδομένη λοιπόν την κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρηματίες Ιδιοκτήτες των Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. και γραφείων ζητάμε:

1. Την μόνιμη μείωση των τελών κυκλοφορίας και την εξίσωση αυτών με τα ΚΤΕΛ. Αυτή την στιγμή τα τουριστικά λεωφορεία πληρώνουν διπλάσιο ποσό σε τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία. 

Πρόκειται ουσιαστικά για ακριβώς ίδια λεωφορεία, ιδίων θέσεων και ιδίων βαρών. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτή η κατάφορη αδικία έναντι των τουριστικών λεωφορείων που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχε δεσμευτεί απέναντι μας, στην άρση της αδικίας αυτής. Περιμένουμε την δική σας βούληση ώστε να γίνει αυτό.

Επισυνάπτουμε πίνακα με τα τέλη κυκλοφορίας για κάθε κατηγορία λεωφορείου, για του λόγου το αληθές.

Περιμένουμε σαν κλάδος, ιδιαίτερα πληττόμενος, τις αποφάσεις σας σχετικά με το θέμα, ώστε οι επιχειρήσεις – ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων (τουριστικά γραφεία και Τ.Ε.Ο.Μ.), να επιβιώσουν από τις συνέπειες , αλλά και οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων αυτών να μπορέσουν να παραμείνουν και να συνεχίσουν την εργασία τους". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ