Ιδιώτης γιατρός που «παρουσιάζεται» στο Σισμανόγλειο μιλά

Ιδιώτης γιατρός που «παρουσιάζεται» στο Σισμανόγλειο μιλά

«Είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον από τον Οκτώβριο αλλά δεν είχαν ανταποκριθεί. Πριν λίγες μέρες δέχθηκα ένα τηλεφώνημα και μου είπαν ότι υπογράφω σύμβαση και να παρουσιαστώ στο Σισμανόγλειο»

Μπορεί να γίνεται συζήτηση για τη δυσθυμία των ιδιωτών γιατρών να ενισχύσουν το ΕΣΥ στη μάχη έναντι της πανδημίας, όμως υπάρχουν και αυτοί που εδώ και καιρό έθεσαν εαυτόν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ένας από αυτούς είναι ο Νικόλαος Σβόλης, ιδιώτης γιατρός, πνευμονολόγος, ο οποίος αναμένεται να εργαστεί στο Σισμανόγλειο τους επόμενους τρεις μήνες.

«Είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον από τον Οκτώβριο αλλά δεν είχαν ανταποκριθεί. Πριν λίγες μέρες δέχθηκα ένα τηλεφώνημα και μου είπαν ότι υπογράφω σύμβαση και να παρουσιαστώ στο Σισμανόγλειο» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ο Ιατρικός Σύλλογος έβγαλε ανακοίνωση ότι υπάρχει ανάγκη για 200 γιατρούς. Αυτό σημαίνει ότι φράκαρε το σύστημα στο ΕΣΥ. Περιμέναμε το τρίτο κύμα, μπορούσαν να το είχαν προβλέψει και να έχουν προετοιμάσει μια εφεδρική ομάδα γιατρών» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα γιατί οι ιδιώτες γιατροί διστάζουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, έδωσε τη δική του οπτική.

«Δεν διστάζουν οι ιδιώτες. Απλώς σεν μπορείς σε 2-3 μέρες να κλείσεις και να προγραμματίσεις ένα ιατρείο με ασθενείς και υποχρεώσεις μηνών. Όλοι οι γιατροί θέλουν να πάνε να βοηθήσουν. Αλλά προκύπτουν αντικειμενικά προβλήματα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ