Κ. Μητσοτάκης: Να κρατήσουμε όρθιο τον τουρισμό με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες

Κ. Μητσοτάκης: Να κρατήσουμε όρθιο τον τουρισμό με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες

Ευρεία συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας είχε το μεσημέρι στο νησί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αφού άκουσε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, ο πρωθυπουργός τούς απηύθυνε έκκληση να εκμεταλλευτούν τα «εργαλεία» που τους δόθηκαν από την κυβέρνηση, να στηρίξουν τους εργαζομένους τους, αλλά και να τηρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

«Είμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες μεγάλες τουριστικές αγορές, επειδή πέτυχαμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην πρώτη της φάση. Αυτό το κεκτημένο οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού και σήμερα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί, επειδή γνωρίζουμε πως όταν ανοίγουμε τη χώρα σε ξένους επισκέπτες, θα έχουμε και κάποια εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού. Θα ζητήσω τη συμπαράσταση όλων των επαγγελματιών να τηρούνται όλα τα μέτρα. Πρέπει να επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης. Το κράτος ως προς την οργάνωση των υπηρεσιών υγείας έχει κάνει αυτό το οποίο πρέπει. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ανταποκριθήκαμε στο αίτημα των καιρών να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία μας και την πρωτοβάθμια φροντίδα» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι αυτή θα είναι μια πολύ δύσκολη χρόνια. Πάμε να κρατήσουμε τον Τουρισμό όρθιο με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε δυναμικά το 2021, αυτός είναι ο στόχος μας».

Κάνοντας μνεία στη στήριξη της κυβέρνησης προς στους επαγγελματίες, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ενώ μίλησε και για πρόσθετη στήριξη στους επιχειρηματίες, αν χρειαστεί.

«Πρώτο μέλημά μας ήταν να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τον κόσμο της εργασίας, αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της μισθοδοσίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων και στηρίζοντας τις επιχειρήσεις με μεγάλη αρεστότητα» ανέφερε.

Όσον αφορά το επικείμενο ταξίδι του στις Βρυξέλλες το επόμενο Σαββατοκύριακο, τόνισε ότι πρόκειται να γίνει μία δύσκολη διαπραγμάτευση με σκοπό να κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και το επόμενο ΕΣΠΑ. «Είναι χρήματα που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε επενδύσεις και να εκσυγχρονίσουμε το τουριστικό μας προϊόν, να κάνουμε επενδύσεις οι οποίες θα είναι συμβατές με την κεντρική μας φιλοσοφία, μία φιλοσοφία προστασίας του περιβάλλοντος, επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν από την Ευρώπη, κι αυτό είναι μία τεράστια ευκαιρία» επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα που είναι σε εξέλιξη στο νησί της Κέρκυρας, την ύδρευση και την άρδευση, ενώ για τα απορρίμματα, για τα οποία η μεταφορά τους ξεκίνησε σήμερα στην Κοζάνη, επισήμανε ότι «κλείνει η πληγή της Λευκίμμης και ξεκινά άμεσα η δημοπράτηση ενός σύγχρονου χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων στο Τεμπλόνι».

Το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και μετά θα μεταβεί στο Μουσείο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του σε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project στον Ερημίτη, στην Κασσιόπη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ