Κακοκαιρία Avgi: Ποια σχολεία θα είναι κλειστα σήμερα Τετάρτη 31/1

Newsroom
Newsroom

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, σε ορισμένες περιοχές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας Avgi.

Κλειστά σχολεία στα Καλάβρυτα

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν τα σχολεία σε περιοχές του δήμου Καλαβρύτων με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των συνοδών, λόγω της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων, ο δημοτικός παιδικός σταθμός Καλαβρύτων, καθώς και το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο Ψωφίδας, το γυμνάσιο Δάφνης και το λύκειο Δάφνης.

Κλειστά και αύριο τα σχολεία σε Βίλια και Ερυθρές
 
 
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Βίλια και Ερυθρές. Αυτή την απόφαση πήρε ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, καθώς ο παγετός που επικρατεί σε όλη την περιοχή καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους, του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και όλων των συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ. Δρίκος και πρόσθεσε: «Οι συνθήκες παγετού που επικρατούν στις δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών, εξαιτίας της χιονόπτωσης, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την μετακίνηση των κατοίκων, γι' αυτό τον λόγο όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων των δύο παραπάνω δημοτικών ενοτήτων, θα παραμείνουν και για αύριο κλειστές».

Η κακοκαιρία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με έντονες χιονοπτώσεις, ειδικά σε Βίλια και Ερυθρές. Ο δήμος επιχειρεί διαρκώς, τόσο για να μην κλείσει το οδικό δίκτυο, όσο και για να παρέχει βοήθεια όπου χρειαστεί, ενώ μετά από αίτημα της δημοτικής Αρχής συνδράμουν η πυροσβεστική και μηχανήματα του Στρατού. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες υπάρχουν διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι. Στο δημαρχείο και στις κεντρικές πλατείες του δήμου γίνεται διάθεση αλατιού σε ατομικές σακούλες.

Τι ισχύει για τον δήμο Τανάγρας
 
 
Επιπλέον, λόγω της επικείμενης παγωνιάς και των εντόνων καιρικών φαινομένων που συνεχίζουν σε ορισμένες περιοχές του Δήμου, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, σήμερα Τετάρτη 31/01/2024 οι σχολικές μονάδες του δήμου Τανάγρας θα λειτουργήσουν ως εξής:
 
 
- Δημοτική Ενότητα Τανάγρας: Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Τανάγρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια ) θα παραμείνουν κλειστές.

- Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων: Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές.
 
 
Στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες (Σχηματαρίου , Οινοφύτων και Δηλεσίου) όλες οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί) θα λειτουργήσουν από τις 9 η ώρα το πρωί και μετά για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Σε ποιες περιοχές της Κρήτης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία
 

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα οι σχολικές μονάδες του δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο, λόγω της έντασης της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, με απόφαση του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη. Η απόφαση αφορά όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και το Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό) που θα παραμείνουν κλειστές, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου τα φαινόμενα όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο πιο πρόσφατο μετεωρολογικό δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, θα συνεχιστούν, μέχρι αύριο το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η εξασθένηση τους.

«Με βάση το έκτακτο επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει αποσταλεί από την ΕΜΥ, αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε με τα μηχανήματα όπου χρειαστεί, όπως έγινε σήμερα το πρωί σε ένα τμήμα του οδικού δικτύου του δήμου. Το ευχάριστο είναι πως μέχρι τώρα δεν έχουνε παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα, με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων να είναι ομαλή», επισήμανε ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.

Δήμος Φαιστού

Παράλληλα, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες: Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού/ Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων/ Δημοτικό Σχολείο Καμαρών/ Γυμνάσιο Ζαρού.

Δήμος Γόρτυνας

 Με απόφαση του Δημάρχου, Μιχάλη Κοκολάκη και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024.  Για την εφαρμογή τηλεκπαίδευσης (όπου προβλέπεται, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού), οι μαθητές θα λάβουν ενημέρωση από τα σχολεία.

 Κλειστό θα παραμείνει και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), στον Πανασό.

 

Δήμος Σφακίων

Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Τετάρτη, εξαιτίας της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη,  γνωστοποίησε ο Δήμος Σφακίων.

Όπως έγινε γνωστό, κλειστές θα παραμείνουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες :

  • Γυμνάσιο- Λύκειο Σφακίων
  • Δημοτικό σχολείο Βουβά
  • Δημοτικό σχολείο Χώρας Σφακίων
  • Δημοτικό σχολείο Ασκύφου
  • Νηπιαγωγείο Ασκύφου,

όπου η διδασκαλία θα διεξαχθεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία.

Επιπλέον ενδέχεται να μην λειτουργήσει το ολοήμερο του Πατσιανού.

 

Κλειστά σχολεία και στην Εύβοια

 
Με απόφαση του δημάρχου Γεώργιου Ψαθά θα έχουμε διακοπή μαθημάτων στα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια και κλείσιμο Βρεφικού και Παιδικού Σταθμού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Γεώργιου Τσαπουρνιώτη, θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Εύβοιας, εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες).

Και με απόφαση του δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού Ιωάννη Κοντζιά κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Κρυονερίτη και Αγδινών και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, για την ασφάλεια μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

 

 

 

φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ