Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζομένου που δεν υπέγραψε «οικειοθελή» αποχώρηση

Newsroom
Newsroom

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου

Απίστευτο περιστατικό. Σε ξυλοδαρμό εργαζομένου της, που αρνήθηκε να υπογράψει την απόλυσή του με την μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης» προχώρησαν εργοδότες της επιχείρησης εμπορίας τροφίμων (παγωτά, γιαούρτια κ.α.)  στη Μεσσηνία.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου στη Μεσσήνη, με τον 37χρονο εργαζόμενο να έχει καταθέσει ήδη μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, περιμένοντας ταυτόχρονα την ιατρική γνωμάτευση το Νοσοκομείου της πόλης, όπου κατέφυγε για εξετάσεις. Παράλληλα, με αίτησή του στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητά να διενεργηθεί εργατική διαφορά με τον εργοδότη, για την ικανοποίηση κάθε νόμιμου δικαιώματος του.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος είχε λάβει 10ήμερη αναρρωτική άδεια από το ΙΚΑ, λόγω προβλήματός του στη μέση. Με την επιστροφή στην εργασία του (σ.σ. Πέμπτη 2 Αυγούστου), ενημερώθηκε από την εργοδοσία, ότι δεν του είχε καταβληθεί ακόμη η μισθοδοσία, επειδή με δική του ευθύνη εκκρεμούσε το έγγραφο του ΕΦΚΑ που καθορίζει την αποζημίωση από τον Οργανισμό και τη συμμετοχή του εργοδότη.

Και ενώ όλα αυτά ταχτοποιήθηκαν από τον ίδιο, την επόμενη μέρα (όπου διαπίστωσε επιπλέον ότι δεν υπήρχε καθυστέρηση ενημέρωσής του εργοδότη του για την αναρρωτική άδεια), η εργοδοσία, του ανακοίνωσε απόλυση με την αιτιολογία, της υποτιθέμενης καθυστέρησης κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την αναρρωτική άδεια και του γεγονότος ότι είχε λάβει και άλλη πέρυσι, την ίδια περίοδο, λόγω του ότι είχε κολλήσει covid!

Αποθρασυμένη μάλιστα η εργοδοσία αντί για χαρτί απόλυσης, παρέδωσε στον εργαζόμενοι χαρτί «οικειοθελούς αποχώρησης»!

Στην άρνησή του εργατοϋπαλλήλου να υπογράψει το συγκεκριμένο έγγραφο, η εργοδοσία του επιτέθηκε φραστικά και τον απείλησε, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε και σωματικά, απαιτώντας να παραδώσει και το κινητό του τηλέφωνο. Μάλιστα, ο 37χρονος, βρέθηκε ζαλισμένος στο πάτωμα, μετά από χτύπημα στο κεφάλι, έξω από το γραφείο του εργοδότη του, ενώ το κινητό του το έσπασε ο ένας εκ του ζευγαριού των εργοδοτών!

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά την καταγγελία του εργαζόμενου και στο σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας. Ο 37χρονος εργαζόμενος, απαιτεί την προστασία του από περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς, βίας και παρενόχλησης και να διεκδικεί ότι προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία σχετικά με τη καταχρηστική άσκηση διευθυντικού δικαιώματος και προσβολή της προσωπικότητας του, καθώς και την προσπάθεια του εργοδότη και της επιχείρησης εξαναγκασμού του, με βίαιη συμπεριφορά, σε οικειοθελή αποχώρηση από τη δουλειά του.

Με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του εργαζόμενου και απαιτεί οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια περιστατικά!

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ