Κατάληψη στο Γυμνάσιο Ψαχνών – Τις αλυσίδες έκοψε ο Δήμαρχος και έληξε η κινητοποίηση

Κατάληψη στο Γυμνάσιο Ψαχνών – Τις αλυσίδες έκοψε ο Δήμαρχος και έληξε η κινητοποίηση

Αφού τα αιτήματα γράφτηκαν κάποιοι γονείς παραπονέθηκαν ότι δεν έπρεπε να υπογράψει κανείς, οι μαθητές έσκισαν την σελίδα των υπογραφών και επέστρεψαν το τετράδιο μόνο με τα αιτήματα.

Κατάληψη του Γυμνασίου στα Ψαχνά Ευβοίας σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης όταν μια ομάδα μαθητών έκλεισαν την είσοδο του σχολείου.

Έξω από την είσοδο βρίσκονταν αρκετοί γονείς ενώ άμεσα έσπευσαν οι καθηγητές και η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Βασιλική Αθανασιάδη οι οποίοι ζήτησαν να δοθούν τα αιτήματα των μαθητών γραμμένα σε τετράδιο το οποίο το έδωσε η ίδια, η οποία όπως δήλωσε στο eviathema.gr ζήτησε χαρακτηριστικά να επιστραφεί ενυπόγραφο από τους μαθητές.

Αφού τα αιτήματα γράφτηκαν κάποιοι γονείς παραπονέθηκαν ότι δεν έπρεπε να υπογράψει κανείς, οι μαθητές έσκισαν την σελίδα των υπογραφών και επέστρεψαν το τετράδιο μόνο με τα αιτήματα.

Στο σημείο έφθασε εντός λίγης ώρας ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς ο οποίος έσπασε τις κλειδαριές που είχαν τοποθετηθεί από τους μαθητές στην είσοδο και μπήκε μέσα ο ίδιος μαζί με τους διδάσκοντες ώστε να συζητήσουν τα αιτήματα που είχαν.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Τετάρτη η διεύθυνση είχε ενημερωθεί για μια επικείμενη κατάληψη του σχολείου, οπότε και τις βραδινές ώρες ομάδα διδασκόντων πήγε και μετέφερε το αρχειακό υλικό του σχολείου σε ασφαλές σημείο ώστε να προστατευθεί από τυχόν καταστροφές που πιθανότατα μπορεί να λάμβαναν μέρος στο χώρο.

Οι μαθητές συνομίλησαν έπειτα από την απρόβλεπτη είσοδο του Δημάρχου και μετέφεραν και δια λόγου τα αιτήματα τους ενώ έλαβαν υπόσχεση ότι κάποια από αυτά θα συζητηθούν όπως για παράδειγμα να αρθεί η οριοθέτηση του χώρου (Τετραγωνάκια) την ώρα του διαλύματος.

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Ψαχνών κα. Βασιλική Αθανασιάδη έκανε δηλώσεις στο eviathema.gr όπου ανέφερε ότι “Προσπαθούμε για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου σύμφωνα με τους κανονισμούς του υπουργείου, οι μαθητές αφού είχαν αυτά τα αιτήματα, αφού το σχολείο λειτουργεί εδώ και 1,5 μήνα θα μπορούσαν πριν προβούν στην ενέργεια της κατάληψης, να έρθουν και να συζητήσουμε για μια καλύτερη λύση”

Ενώ επίσης μας ανέφερε ότι χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα της σκίασης αφού το μεγαλύτερο μέρος του προαυλίου είναι ακάλυπτο στον ήλιο με αποτέλεσμα η οριοθέτηση του χώρου στα διαλύματα να δημιουργεί πρόβλημα στους μαθητές. 

 

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων καταγγέλλοντας το γεγονός:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του δημάρχου Γιώργου Ψαθά(εκλεγμένου με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ) που σήμερα το πρωί μπήκε με λοστούς στο Γυμνάσιο Ψαχνών για να «συνετίσει» τους μαθητές που βρίσκονται σε κινητοποίηση. Είναι γνωστό ότι «ο ίδιος» ξελασπώνει, «ο ίδιος» ανεβαίνει στα γκρέιντερ και ξεχιονίζει, «ο ίδιος» μπαίνει στα ποτάμια και τραβάει τις πέτρες, τώρα και ο ίδιος προσωπικά σπάει την κατάληψη των μαθητών μην τυχόν και σηκώσει κεφάλι κανένας ενάντια στην Κυβέρνηση! Με βαθιά πίστη και αφοσίωση όπως πάντα στην πολιτική όλων των Κυβερνήσεων!

Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι αγώνας διεκδίκησης για υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές.

Η δημοτική αρχή αντί να στηρίξει τον αγώνα αυτό, να σημάνει ξεσηκωμό για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών, συμμετέχει στην προσπάθεια τρομοκράτησης τους. Αντί να προχωρήσει σε επίταξη δημοτικών κτιρίων για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά αίθουσα, να προχωρήσει σε  μαζικές προσλήψεις καθαριστριών, που στο δήμο μας είναι μόλις 20 εκ των οποίων πάνω από τις μισές είναι μερικής απασχόλησης, να απαιτήσει αύξηση της χρηματοδότησης για τις σχολικές επιτροπές, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην διεκδικούν τα αυτονόητα οι μαθητές.

Όπως φαίνεται η Δημοτική Αρχή δε μπορεί να μας προστατέψει από πλημμύρες, από φωτιές, από τον κορονοϊό, από τις ελλείψεις στα σχολεία… αλλά μπορεί να μας «προστατέψει» από τους αγώνες των μαθητών… Αποδεικνύονται κυβερνητικότεροι των κυβερνητικών!

Στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους για την προστασία της υγείας τους και της μόρφωσης!

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τις λαϊκές οικογένειες να δυναμώσουν τη φωνή των παιδιών μας!

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ψαχνών παραδίδουν μαθήματα αγωνιστικότητας! Στηρίζουμε τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματατους!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ