Κικίλιας: Θα εισηγηθώ στην Επιτροπή τη χαλάρωση των πρωτοκόλλων για τον συνεδριακό Τουρισμό

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ στην Επιτροπή τη χαλάρωση των πρωτοκόλλων για τον συνεδριακό Τουρισμό

Μιλώντας και με την ιδιότητα του πρώην αθλητή, κι έχοντας φορέσει και το εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας, ο υπουργός Τουρισμού παρατήρησε ότι η μέση ελληνική οικογένεια θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο.

Τη χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον συνεδριακό Τουρισμό θα εισηγηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στον απόηχο της χαλάρωσης των μέτρων για όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στην Ελλάδα.

«Θα ζητήσω από την Επιτροπή και τους ειδικούς επιστήμονες να αποφασίσουν πού μπορούμε να χαλαρώσουμε τα πρωτόκολλα, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι πρωτοπόρος στην επανεκκίνηση του συνεδριακού Τουρισμού» σημείωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως ανέφερε, κυβέρνηση, κόμματα, διοικήσεις Ομοσπονδιών και συλλόγων, να κλειστούν σε ένα ξενοδοχείο και να λάβουν αποφάσεις που θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, μέσα από μια «συμφωνία κυρίων»

«Ο αθλητισμός είναι χαρά και ευτυχία. Θέλουμε να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, οικογένειες στα γήπεδα και ευχαριστημένο κόσμο, όπως στα γήπεδα του Champions League και του NBA» ανέφερε.

Για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη δήλωσε ότι ένα διαχρονικό πρόβλημα είναι οι υπόγειες διαδρομές μεταξύ εγκληματιών, γκάνγκστερ, και λοιπών «ανθρώπων της νύχτας» με μικρή ισχνή μειοψηφία οπαδών ή κλαμπ ή συνδέσμων  Αυτό έχει γίνει με την ανοχή της Πολιτείας, ακόμα χειρότερα με την ανοχή των διοικήσεων ΠΑΕ ή ΚΑΕ, και φυσικά των αρμόδιων φορέων οι οποίοι έχουν διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το ελληνικό μπάσκετ.

«Ένα τέτοιο πρόβλημα δεν λύνεται σε επίπεδο Υφυπουργείου Αθλητισμού. Χρειάζεται πολιτική βούληση από όλους. Όχι μόνο από την Κυβέρνηση, από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, τις διοικήσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του επαγγελματικού αθλητισμού και από τους ισχυρούς άνδρες των ΚΑΕ και των ΠΑΕ. Όλοι αυτοί πρέπει να μπουν σε ένα ξενοδοχείο, σε ένα συνεδριακό κέντρο, να λάβουν αποφάσεις, να γίνει μια «συμφωνία κυρίων» και αυτά τα οποία θα ειπωθούν να υλοποιηθούν στο ακέραιο» επισήμανε.

Μιλώντας και με την ιδιότητα του πρώην αθλητή, κι έχοντας φορέσει και το εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας, ο υπουργός Τουρισμού παρατήρησε ότι η μέση ελληνική οικογένεια θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο. Αυτός πρέπει να είναι ο φάρος για το πώς πρέπει να προχωρήσει η οργανωμένη Πολιτεία και αυτές τις πρωτοβουλίες θα πάρει η ελληνική Κυβέρνηση.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι την 1η Μαρτίου – Εργαζόμαστε για υψηλού επιπέδου Τουρισμό που θα «γυρίσει» εισόδημα στη μέση ελληνική οικογένεια

Ο ελληνικός τουρισμός που είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε, έδωσε έσοδα στη μέση ελληνική οικογένεια, παραπάνω έσοδα στην ελληνική οικονομία για το 2021. Οι προβλέψεις ήταν για 5-6 δισεκ. ευρώ για το 2021 και φτάσαμε στα 10,5-11 δισεκ. ευρώ έσοδα. Αυτά τα παραπάνω χρήματα έφτασαν στους εκατοντάδες χιλιάδες που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, στον εμπορικό κόσμο, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη μέση ελληνική οικογένεια.

«Οι προβλέψεις για το 2022 είναι τέτοιες, που πιστεύω ότι, σε ένα βαθμό, μπορούν να αποτελέσουν αντίμετρο και ανάχωμα σε αυτήν την παγκόσμια ενεργειακή κρίση».

Στην κρουαζιέρα, είπε ο κ. Κικίλιας, θα έχουμε αύξηση 300% στη Βόρεια Ελλάδα και πάνω από 760 κρουαζιέρες φέτος στη χώρα. Πάνω από το 50% αυτών θα είναι home port, δηλαδή θα ξεκινούν από ελληνικά λιμάνια και νησιά, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, το Ηράκλειο. Σήμερα φτάνει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη, έπιασε στο Βόλο χθες.

Όλοι οι μεγάλοι tour operators και οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν περίπου 50% παραπάνω θέσεις, ταξιδιώτες και να συμφωνήσουν για τα slots των αεροδρομίων. Εγώ περιμένω να δω πόσο από αυτό θα υλοποιηθεί, αλλά αν δει κανείς τις προκρατήσεις στα ξενοδοχεία και στο e-booking, στο digital booking για τις πρώτες μέρες του 2022, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι 1η Μαρτίου, γιατί φέτος το καλοκαίρι θα ξεκινήσει από την άνοιξη.

 «Περιφέρειες, Δήμοι, ξενοδοχεία, ιδιωτικός τομέας, οργανωμένες παραλίες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όλοι, οφείλουν να δουλέψουν μαζί. Δεν είναι  μια προσπάθεια που κάνει η ελληνική Κυβέρνηση. Είναι προσπάθεια που κάνει η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, για να έχουμε υψηλού επιπέδου Τουρισμό, βιώσιμο Τουρισμό, που θα «γυρίσει» εισόδημα στη μέση ελληνική οικογένεια» υπογράμμισε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ