Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μετά τη θανάτωση του χιμπατζή

Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μετά τη θανάτωση του χιμπατζή
Newsroom
Newsroom

Πότε ελέγχθηκε τελευταία φορά το πάρκο - Τί είπε ο Γιώργος Αμυράς

Κλιμάκιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταβαίνει σήμερα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση θανάτωσης του χιμπατζή.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε στο OPEN, νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς: «Το πρώτο και βασικό είναι ότι τώρα το πρωί (σ.σ. οι δηλώσεις του έγιναν νωρίτερτα σήμερα) στέλνουμε ένα κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων και από διάφορες διευθύνσεις του υπουργείου μας να ελέγξουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα όλων των ζώων στο Πάρκο, να ελέγξουν επίσης τους χώρους όπου διαβιούν τα άγρια ζώα και ιδιαίτερα να δώσουν έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας και των επισκεπτών και των εργαζομένων και των ιδίων των ζώων».

Δηλαδή «για ποιον λόγο κατάφερε ο χιμπατζής να διαφύγει, αν τηρούνται οι όροι ασφαλείας -που προφανώς δεν τηρήθηκαν δεδομένου ότι είχαμε αυτό το ατυχές και λυπηρό περιστατικό. Παράλληλα, απευθυνθήκαμε εγγράφως και στην ιδιοκτησία και τους θέσαμε μία σειρά αιτημάτων».

Πότε ελέγχθηκε τελευταία φορά το πάρκο

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι μια επιχείρηση οικονομικής δραστηριότητας, εξήγησε έπειτα ο Γιώργος Αμυράς, προσθέτοντας πως «όπως και κάθε άλλη επιχείρηση ελέγχεται από την περιφέρεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ειδική επιτροπή που πραγματοποιεί τους ελέγχους και ο υφυπουργός δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πότε έγινε έλεγχος τελευταία φορά, λέγοντας χαρακτηριστικά «ρωτήστε την περιφέρεια».

 

 

 

Δείτε επίσης:

«Δεν ήταν εξόντωση, ήταν δολοφονία»: Διαμαρτυρία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, για τη θανάτωση του χιμπατζή

Κυβερνητική παρέμβαση για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μετά τη θανάτωση του χιμπατζή
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ