Κορωνοϊός: Προβληματίζει η εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα

Κορωνοϊός: Προβληματίζει η εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα

H βόρεια Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας

Το επίπεδο των κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσιάζει μία καλύτερη εικόνα τα τελευταία 24ωρα.

Οχι βέβαια την εικόνα που θα ήθελαν οι ειδικοί, από την στιγμή που η χώρα είναι σε lockdown για δύο εβδομάδες στο σύνολο και τρεις εβδομάδες η Θεσσαλονίκη. Τα 2.135 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ είναι σαφώς μία βελτίωση μπροστά στα 3.000 και πλέον κρούσματα που είδαμε την περασμένη εβδομάδα, όχι αυτή, όμως, που ανέμεναν οι ειδικοί.

Οι θάνατοι έφτασαν για τρίτη φορά χθες σε τριψήφιο αριθμό (101), ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζουν να αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι, που έφτασαν τους 565, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ. Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα μειώνονται, η επιδημία θα δίνει ωστόσο υψηλό αριθμό διασωληνώσεων και θανάτων ως αποτέλεσμα των πάρα πολλών κρουσμάτων που κατεγράφησαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα. Τονίζουν ακόμη ότι θα χρειαστεί μια δυο εβδομάδες μετά την πτώση κρουσμάτων για να δούμε την πίεση να μειώνεται στα νοσοκομεία.

Μέχρι χθες, 12 άνθρωποι σε αυτές τις ηλικίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, όταν την 1η Νοεμβρίου ο αριθμός αυτός αντιστοιχούσε σε μόλις 2 περιπτώσεις.

 

Στους 242 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ηλικιών από 40 ως 64, ενώ 307 είναι σε ΜΕΘ από 65 ετών και άνω. Το ποσοστό στις ηλικίες 40-64 έχει μειωθεί σε σχέση με την 1η Νοεμβρίου (43.1% έναντι 46%), ενώ αντίθετα έχει αυξηθεί στις ηλικίες άνω των 65 ετών (54.7% έναντι 52.2%).

 

Την ίδια στιγμή, η χώρα θρηνεί άλλα 101 θύματα -η τρίτη φορά με τριψήφιο αριθμό θυμάτων σε 24 ώρες- με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 1.815. Οι 1.189 θάνατοι καταγράφησαν μέσα στον Νοέμβριο.
 

 

Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα στην βόρεια Ελλάδα.

 

Οσον αφορά τα κρούσματα, η βόρεια Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας. Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να έχει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων (607 χθες) ενώ βρίσκεται σε καθεστώς lockdown νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα. Μόνη της μάλιστα είχε περισσότερα κρούσματα απ’ ότι η Αθήνα και η Λάρισα μαζί, που κατέγραψαν χθες 401 και 129 κρούσματα αντίστοιχα.

 

Υψηλό παραμένει το επίπεδο κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί σε Μαγνησία (93), Χαλκιδική (44), Ημαθία (75), Πέλλα (68) και Πιερία (60), Εβρο (48), Σέρρες (31) και Φλώρινα (37)

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ