Κορωνοϊός: Υγειονομικές "βόμβες" οι οίκοι ευγηρίας

Κορωνοϊός: Υγειονομικές "βόμβες" οι οίκοι ευγηρίας

Έντονη ανησυχία προκαλεί το τελευταίο κρούσμα του ιού σε γηροκομείο του Μοσχάτου

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές, μετά τη νέα εστία κορωνοϊού σε γηροκομείο στο Μαρούσι.

H ανησυχία μετά τις μολύνσεις που εντοπίστηκαν στη συγκεκριμένη δομή είναι έντονη καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στους οίκους ευγηρίας αυξάνεται εν’ αναμονή του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Το νέο περιστατικό σημειώνεται την ώρα που οι νεκροί από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι αυξάνονται δραματικά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο γηροκομείο εντοπίστηκαν 19 κρούσματα.

Πρόκειται για 18 φιλοξενούμενους και 1 μέλος του προσωπικού. Έτσι, αποφασίστηκε το εν λόγω γηροκομείο να μπει σε καραντίνα, για 10 ημερες, από 02/09/2020 και ώρα 21.00 έως 12/09/2020 και ώρα 21.00.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης, η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Σημειώνεται ακόμα πως η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 233 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στην Ελλάδα τα 13 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Κρήτη.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ