Κως: Καταδίωξη με πυροβολισμούς κατά διακινητών από σκάφη του λιμενικού

Newsroom
Newsroom

Συνολικά, συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές.

Καταδίωξη με πυροβολισμούς από άνδρες του λιμενικού εναντίον διακινητών έγινε το βράδυ της Τρίτης ανοιχτά της Κω.
Πάνω σε δύο ταχύπλοα, οι διακινητές είχαν επιβιβάσει δεκάδες πρόσφυγες με προορισμό τις ελληνικές ακτές.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό δείχνει τις δραματικές καταδιώξεις. 43 μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Κω από δύο ταχύπλοα που ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη.
 

Κατά τη διάρκεια περιπολίας, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και να αποβιβάζει είκοσι περίπου αλλοδαπούς, στις ακτές Θερμά της Κω.

Το ταχύπλοο μετά την αποβίβαση των μεταναστών προσπάθησε να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές, ενώ ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του σκάφους να προβαίνει σε απόπειρες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού.

Στελέχη του Σώματος προέβησαν σε ρίψη προειδοποιητικών βολών, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών.

Την ίδια στιγμή, άλλο σκάφος εντοπίστηκε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την παραθαλάσσια περιοχή προφήτη Ζαχαρία της Κω, όπου αποβίβασε περίπου είκοσι αλλοδαπούς.

Μετά την αποβίβαση, το ταχύπλοο κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, ενώ μετά από καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών από σκάφους του Λιμενικού, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν δύο άτομα.

Συνολικά, συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ