Κουμουτσάκος: Δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω από τα συμφέροντά μας

O Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η Αγκυρα ματαιοπονεί αν θεωρεί ότι μπορεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό έναντι της Ελλάδας.

Μιλώντας στον Alpha 98.9 ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε χαρακτηριστικά «Αν θα ήθελα να πέρναγα ένα μήνυμα στην Άγκυρα είναι το εξής: Μην διαβούν το κατώφλι της λογικής, Θα είμαστε εκεί και απέναντι τους», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και επιβεβαίωσε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται στον Εβρο αυξημένη μεταναστευτική πίεση.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκτίμησε ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, υπάρχει υψηλή πιθανότητα να συγκεκριμενοποιηθεί ένα σύστημα κυρώσεων προς την Τουρκία. Σε ερώτηση, αναφορικά με το αν η Ελλάδα δέχεται εξίσου την πίεση των Ευρωπαίων προκειμένου να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι η χώρα έχει πετύχει ένα πολύ παραγοντικό μίγμα αποφασιστικότητας και νηφαλιότητας. «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι εξαλλοσύνης και δαιμονοποίησης της ρητορείας που ακολουθεί ο Ενρτογάν έναντι της χώρας μας. Δεν υπάρχει θέμα γκρίζων ζωνών ούτε άμυνας νησιών των μας».

Τέλος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να πλησιάσει η Τουρκία στα έξι ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, με νέα Navtex, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε: «Δεν κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω των συμφερόντων της χώρας μας. Να το ακούει με μεγάλη προσοχή αυτό η Άγκυρα».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ