Λινού: Πιθανότητα σοβαρών παρενεργειών σε ανεμβολίαστα παιδιά που νοσούν

Λινού: Πιθανότητα σοβαρών παρενεργειών σε ανεμβολίαστα παιδιά που νοσούν

«Είναι ανάγκη ο εμβολιασμός των παιδιών να ξεκινά από τα 5 έτη».

Την πεποίθηση πως θα κάνουμε και φέτος δύσκολα Χριστούγεννα εξέφρασε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Παράλληλα επεσήμανε πως το παιδικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό πρέπει να μπει στο εθνικό πρωτόκολλο και μίλησε για τις μακροχρόνιες συνέπειες του ιού στα ανεμβολίαστα παιδιά.

Η καθηγήτρια εξήγησε πως και φέτος τα Χριστούγεννα θα πρέπει να κάνουμε φούσκες για να είμαστε ασφαλείς, ενώ είπε πως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εκτός από το να επισπεύσουμε τους εμβολιασμούς είναι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. «Ο ιός μεταξύ των εμβολιασμένων είναι πιο ανθεκτικός. Αν νοσήσουν οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν για επτά ημέρες και οι εμβολιασμένοι για 5,5 ημέρες», πρόσθεσε.

Τι είπε για τα παιδικά εμβόλια

Σύμφωνα με την κυρία Λινού, το παιδικό εμβόλιο πρέπει να μπει στο εθνικό πρωτόκολλο. «Είναι ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι για να σώσουμε ζωές. Όλα τα εγγόνια μου άνω των 5 ετών έχουν εμβολιαστεί. Τα εμβόλια είναι εξασφάλιση για τα παιδιά», σχολίασε ενώ τόνισε πως παιδιά που νοσούν με κορωνοϊό ανεμβολίαστα μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές μακροχρόνιες παρενέργειες. «Είναι ανάγκη ο εμβολιασμός των παιδιών να ξεκινά από τα 5 έτη».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ