Πολλές συρροές κρουσμάτων ανά τη χώρα - Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν

Τί ειπώθηκε από τους επιστήμονες για την εξέλιξη της πανδημίας

Η "επέτειος" του ενός χρόνου από την καταγραφή του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα, τα νέα μέτρα που ισχύουν από αύριο αλλά και η πορεία των εμβολιασμών, κυριάρχησαν στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των αυστηρότερων μέτρων στο Λεκανοπέδιο για μία εβδομάδα αλλά και το "κοκκίνισμα" πολλών περιοχών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο νομός Ηρακλείου.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν 

"Η διασπορά του κορωνοϊού παρουσιάζει αύξηση στις 56 από  τις 76 περιφερειακές ενότητες της χώρας" τόνισε ξεκινώντας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

"Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές στις περισσότερες Π.Ε της χώρας" πρόσθεσε ενώ έκανε λόγο για "συρροή κρουσμάτων σε σπίτια, χώρους εργασίας και δομές. Με τόσες μικρές συρροές δεν μπορούμε να σβήσουμε τη φωτιά" είπε. 

Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, να αλλάξουν στάση και να κλείσουν ραντεβού.

 

Γκίκας Μαγιορκίνης: Δεν είναι ώρα ακόμα για να κάνουμε απολογισμό 

"Έχουμε ακόμα αρκετές προκλήσεις μπροστά μας, με σημαντικότερη την κόπωση" είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα. 

Μάριος Θεμιστοκλέους: Μικρό ποσοστό δόσεων αδιάθετες 

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, 28.500 εμβολιασμοί και συνολικά οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 850.000, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως λειτουργεί ο μηχανισμός αναπλήρωσης που σκοπό έχει καμία δόση εμβολίου χαμένη, κάθε δόση είναι πολύτιμη. Μέχρι στιγμής όπως είπε ένα πολύ μικρό ποσοστό δόσεων έχουν μείνει αδιάθετες, περίπου γύρω στο 0,36% και η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως. Πρόσθεσε ότι διερευνούνται όλες οι περιπτώσεις παράβασης της λίστας εμβολιασμού.

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ