"Κόκκινος" όλος ο νομός Ηρακλείου - Αναλυτικά τα μέτρα

"Κόκκινος" όλος ο νομός Ηρακλείου - Αναλυτικά τα μέτρα

Από αύριο Σάββατο έως τις 8 Μαρτίου - Στο "κόκκινο" παραμένει και το Ρέθυμνο

Στις "κόκκινες περιοχές" της χώρας, σε αυτές του επιπέδου Β - Αυξημένος Κίνδυνος, εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, από αύριο Σάββατο έως τις 8 Μαρτίου, μία εβδομάδα μετά το "κοκκίνισμα" του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως έγραψε ήδη το Cretalive, αυτή ήταν και η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων καθώς κρίθηκε ότι τα αυξημένα κρούσματα και στην ενδοχώρα, η συνολική αύξηση των κρουσμάτων αλλά και η "κυριαρχία" της βρετανικής μετάλλαξης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Το παράδοξο της απόφασης της περασμένης εβδομάδας είχε άλλωστε προκαλέσει απορία και έκπληξη και είχε από την αρχή επισημανθεί από επιστήμονες και μη. 

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.  Παράλληλα, όπως είπε στο κόκκινο παραμένει και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. 

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν στις "κόκκινες" περιοχές

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο Β («κόκκινες» περιοχές) πέρα από τα υπάρχοντα οριζόντια μέτρα ισχύουν επιπλέον τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  • τηλεκπαίδευση για τα λύκεια
  • πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και
  • κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ