Υπ. Υγείας: Μόνο εμβολιασμένοι σε κέντρα διασκέδασης, θέατρα και σινεμά

Υπ. Υγείας: Μόνο εμβολιασμένοι σε κέντρα διασκέδασης, θέατρα και σινεμά

"Δεν πρόκειται να ξανακλείσει η χώρα - Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει" - Αλλάζει το ωράριο στο λιανεμπόριο

Σε δηλώσεις για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι άνω του 85% είναι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ, ενώ το ίδιο ποσοστό υπάρχει και στους θανάτους. Το ΕΣΥ πιέζεται, ειδικά στις περιοχές που η εμβολιαστική κάλυψη είναι μικρότερη.

Για τις ΜΕΘ

Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, τόνισε ο υπουργός. Έχει εξασφαλιστεί τεχνική υποδομή και για νοσηλεία εκτός ΜΕΘ, σημείωσε. «Το ΕΣΥ αντέχει, είναι σταθερό. Έχει διατεθεί το σύνολο των κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα που είναι κενές», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

«Υπάρχει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα και στην Αττική», υπογράμμισε ο υπουργός. «Από σήμερα ενεργοποιήθηκε η επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών. Υπήρξε το τελευταίο διάστημα προσέλευση ιδιωτών γιατρών», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Για τους εμβολιασμούς

137 χιλιάδες ραντεβού έχουν κλειστεί για πρώτη δόση. Η τρίτη δόση κινείται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 75% του ενήλικου πληθυσμού και το 65% του γενικού πληθυσμού.

Αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο

Στη συνέχεια ο υπουργός επανέλαβε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χθες. Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο.

Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη και για αυτό πάρθηκε το μέτρο για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά προστατευτικό, σημείωσε ο υπουργός Υγείας. Να τηρήσουμε τη συμφωνία που έχουμε κάνει με την κοινωνία να μην πάμε σε lockdown.

To ΕΣΥ πιέζεται, αλλά αντέχει επανέλαβε ο κ. Πλεύρης.

 

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε η επίταξη των ιδιωτών γιατρών – Δείτε το ΦΕΚ

Από σήμερα τα ραντεβού για την 3η δόση για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη 2η

Νέα μέτρα: Όσα ισχύουν από Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ