ΕΛΛAΔΑ

Live: Η φρεγάτα Belharra "Κίμων" πλέει σε ελληνικά ύδατα

Ιστορική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό

fregata
Photo Credits: @intime

Η Ελλάδα υποδέχεται και επίσημα τη φρεγάτα «Κίμων», με κυβερνήτη τον αντιπλοίαρχο Ιωάννη Κιζάνη.

Η F601 «Κίμων», που φέρει το όνομα του Αθηναίου πολιτικού και στρατηγού του 5ου αιώνα π.Χ. ο οποίος διέπρεψε την περίοδο των Περσικών Πολέμων, είναι η πρώτη εκ των τεσσάρων υπερσύγχρονων φρεγατών FDI που προμηθεύεται η χώρα μας από τη Γαλλία. Θα φτάσει το μεσημέρι στη βάση της, τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Επί του «Κίμωνος» θα προσνηωθούν με (τρία ξεχωριστά) ελικόπτερα του Π.Ν. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Νίκος Δένδιας και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Image
kimon
Photo Credits: @intime

Ο «Κίμων» θα πλεύσει προς τον Πειραιά και τη Σαλαμίνα μέσα από παράταξη οκτώ μονάδων επιφανείας του Π.Ν., και όταν βρεθεί κοντά στο λιμάνι θα ρυμουλκηθούν σε κοντινή απόσταση το θωρακισμένο καταδρομικό «Αβέρωφ» από το Τροκαντερό και η τριήρης «Ολυμπιάς», προκειμένου να δοθεί η εικόνα της ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων ανά τους αιώνες.

Image
kimon
Photo Credits: @intime

Το φορτίο της περιλαμβάνει τους ικανότατους αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster-30, τους αντιπλοϊκούς Exocet, τις ανθυποβρυχιακές τορπίλες MU90 και τα πυρομαχικά για το πυροβόλο Oto Melara της πλώρης και τα τηλεχειριζόμενα Lionfish, καθώς και το σύστημα εγγύς προστασίας RAM.

Image
kimon
Photo Credits: @intime

Η «Κίμων» απέπλευσε το απόγευμα της Πέμπτης από τη Βρέστη με προορισμό τις ελληνικές θάλασσες. Το ταξίδι διήρκεσε περίπου μία εβδομάδα. Κατά τη διάρκειά του, το πλήρωμα είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα το πλοίο και να εκπαιδευτεί σε ορισμένα αντικείμενα.

Image
kimon
Photo Credits: @intime

Ωστόσο, το κύριο μέρος της εκπαίδευσης και η σταδιακή επιχειρησιακή ένταξη της νέας φρεγάτας στον ελληνικό στόλο επιφανείας θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση