Κικίλιας: "Η Ελλάδα θα σπάσει το φράγμα των 2 εκ εμβολιασμών"

Κικίλιας: "Η Ελλάδα θα σπάσει το φράγμα των 2 εκ εμβολιασμών"

Στην ενημέρωση συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Για ρεκόρ τεστ και εμβολιασμών τη χθεσινή (σ.σ Τρίτη) ημέρα, έκανε λόγο ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Υπουργός Υγείας. "Αύριο φιλοδοξούμε να σπάσουμε το φράγμα των 2 εκ. εμβολιασμών" είπε ο Β. Κικίλιας και συνέχισε: "Αισιοδοξούμε παρά τη δύσκολη περίοδο και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορούμε να πούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες". 

"Παλεύουμε όρθιοι, τόνισε επίσης, μέχρι την τελική επιδημιολογική νίκη", είπε μεταξύ άλλων. 

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως όσοι θέλουν να εμβολιαστούν και κυρίως οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, οι ευπαθείς και οι μάχιμοι σε θέσεις ευθύνης.

«Όσο περισσότερα εμβόλια έρχονται τόσο περισσότερους εμβολιασμούς θα πραγματοποιούμε» τόνισε ο υπουργός, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τις παραλαβές των εμβολίων.

Τέλος, είναι φανερό ότι κάθε μήνα του 2021 αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί:

  • Τον Ιανουάριο κατά μέσο όρο γίνονταν 10.840 την ημέρα
  • Τον Φεβρουάριο 25.647.
  • Τον Μάρτιο 32.370.
  • Τον Απρίλιο μέχρι σήμερα 47.334. Μέχρι αυτή τη στιγμή, για τον μήνα Απρίλιο, έχουν γίνει περισσότεροι από 284.000 εμβολιασμοί.

Αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κικίλιας στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, επισημαίνοντας ότι δεκαπέντε μήνες μετά την επίθεση του κορονοϊού και παρά τις οδυνηρές απώλειες, συνεχίζουμε να παλεύουμε όρθιοι έως την τελική υγειονομική νίκη, η οποία πια διαφαίνεται στον ορίζοντα.

«Η Ελλάδα, η χώρα που πέρασε μέσα από 10 χρόνια σκληρών περιοριστικών πολιτικών, δίνει επάξια μια διπλή μάχη, μέσα στις υγειονομικές δομές της. Πρώτον, για τη φροντίδα και τη θεραπεία των ασθενών και δεύτερον, για τον ασφαλή και οργανωμένο εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Πρωταγωνιστές οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι τραπεζοκόμοι, οι καθαριστές, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, όλοι αυτοί που είναι δίπλα στον κάθε πολίτη, με αγάπη και σεβασμό, με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό. Όλοι οι Έλληνες τους ευγνωμονούμε.  Σήμερα αλλά και κάθε μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Με δύο self test την εβδομάδα ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα λύκεια σε όλη τη χώρα

Ανοιγμα σχολείων 12 Απριλίου εν μέσω διαφωνιών εισηγείται η επιτροπή

100 νέα κρούσματα στην Κρήτη, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

3.445 νέα κρούσματα και 75 θάνατοι – Στους 749 οι διασωληνωμένοι

Τι λέει ο Υπουργός για τα ομαδικά self tests - Συνεχίζεται ο σάλος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ