Μανώλης Δερμιτζάκης: "Η πανδημία έχει ξεφύγει στην Ελλάδα"

Μανώλης Δερμιτζάκης: "Η πανδημία έχει ξεφύγει στην Ελλάδα"

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Έχει τεράστιο πρόβλημα στο σύστημα Υγείας, είναι όλα κλεισμένα εδώ και εβδομάδες και παρ'όλ'αυτά δεν πέφτουν τα κρούσματα"

Για το σύστημα στη Γενεύη, με σχολεία που δεν έχουν κλείσει καθόλου και μαγαζιά που άνοιξαν πριν από μία εβδομάδα μίλησε ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης. Ο ίδιος είπε ότι έτσι τα κρούσματα κορωνοϊού κρατιούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, γύρω στα 1000-1200 την ημέρα, με πολύ καλό έλεγχο στο σύστημα υγείας, πολύ λίγους θανάτους - 7-8 την ημέρα, σε σχέση με την Ελλάδα που είναι 40-50.

"Αυτό είναι ένα σύστημα που φέρνει και ηρεμία στον κόσμο" - είπε ο κ.Δερμιτζάκης. Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις ότι "στην Ελλάδα πηγαίνουμε καλά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού", εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόκειται για μία λανθασμένη εκτίμηση.

"Όλη η κατασταση της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, φαίνεται καλύτερη, λόγω της καλής απόδοσης στην πρώτη φάση. Εάν αφαιρέσετε την πρώτη φάση, αυτό δεν είναι αλήθεια. Δε βοηθάει καθόλου τη διαδικασία διαμόρφωσης μέτρων και αντιμετώπισης της πανδημίας, η επανάληψη του "είμαστε καλύτερα". Είναι άχρηστο, γιατί αυτή τη στιγμή δεν πάει καλά".

Το "πάω καλά" έχει σχέση με πολλά πράγματα, όπως π.χ. το αν ο κόσμος μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή την κατάσταση. Νομίζω ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Έχει τεράστιο πρόβλημα στο σύστημα Υγείας, είναι όλα κλεισμένα εδώ και εβδομάδες και παρ'όλ'αυτά δεν πέφτουν τα κρούσματα και επίσης η κατάσταση χειροτερεύει. Οι εμβολιασμοί πάνε καλά..." - ανέφερε ο ίδιος.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η πανδημία έχει ξεφύγει στην Ελλάδα, γιατί όλα είναι κλειστά και ως εκ τούτου, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες που είναι σε μη συντεταγμένο περιβάλλον.

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ