Μαρινάκης: Δεν υπάρχει λόγος να μην είναι υποφήψιοι οι 4 βουλευτές που διώκονται για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας" ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσπωπος

Δεν υπάρχει λόγος να μην είναι υποψήφιοι οι τέσσερις βουλευτές που διώκονται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπενθυμίζοντας πως και για τους τέσσερις ισχύει το τεκμήριο αθωότητας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Δεν υπάρχει λόγος αυτοί οι τέσσερις που παραπέμπονται να μην είναι υποψήφιοι. Η απάντηση είναι πως ισχύει και για αυτούς το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι για τους 7 από τους 11 αρχικά βουλευτές που είχαν κατηγορηθεί σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο, ασκώντας έντονη κριτική στην αντιπολίτευση και ρωτώντας επιτακτικά αν θα ζητήσουν συγγνώμη που είχαν μιλήσει για κυβέρνηση υποδίκων.

«Ενώ η αυτονόητη στάση οποιουδήποτε κόμματος σε μια δημοκρατία θα έπρεπε να είναι «υπάρχει διάκριση εξουσιών, περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης», η αντιπολίτευση, με πρώτη την αξιωματική, μίλησε για κυβέρνηση υποδίκων, προεξοφλώντας την άσκηση ποινικής δίωξης και την ενοχή των ανθρώπων αυτών. Λίγους μήνες μετά και μια έκθεση της κας. Τυχεροπούλου, οι 7 + 2 εννιά, πάνε στο αρχείο. Είναι πολύ απλή η ερώτηση: Όσοι μιλούσαν εν συνόλω για κυβέρνηση υποδίκων θα ζητήσουν συγγνώμη από αυτούς τους 9 ανθρώπους;  Δεν θα πω βουλευτές, θα πω εννέα πολίτες», είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Σήμερα βγάζει πάλι το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωση βάζοντας στο κάδρο το σύνολο των ανθρώπων που ασκήθηκε ποινική δίωξη και ουσιαστικά λέει ότι πρέπει να απολογηθούμε. Απολογείσαι όταν κάτι είναι αμετάκλητο και δεδομένο. Αν μετά από κάποιους μήνες οι 4 αυτοί αθωωθούν, θα βγάλουν νέα ανακοίνωση στο ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης; Θα μετατοπίσουν τη θέση τους; Θα μετατοπιστούν από τη θέση τους για ακόμα μια φορά; Δεν βάζουν μυαλό επιτέλους; Δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το συμπέρασμα; Το συμπέρασμα από κάθε εξέλιξη που καταρρίπτει όλα αυτά τα αφηγήματα των τηλεδικαστηρίων είναι ότι όλοι αυτοί, είτε είναι βουλευτές από την αντιπολίτευση, είτε είναι υπουργοί, είτε είναι τηλεκριτικοί, που μετατρέπονται σε εισαγγελείς και δικαστές, πρέπει να μάθουν επιτέλους ότι η δουλειά αυτή είναι μόνο της Δικαιοσύνης».

 

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση