Μαρτυρίες εφήβων: Παραβατικές πράξεις για περισσότερα…views

Μαρτυρίες εφήβων: Παραβατικές πράξεις για περισσότερα…views

“Έχω δει και 12 ετών παιδιά και 11 χρονών να κουβαλάνε μαχαίρια” σημειώνει άλλος μαθητής.

Το περιστατικό με τον 15χρονο που απείλησε αστυνομικούς με ψεύτικο όπλο για να ανεβάσει το βιντεάκι στο Τικ Τοκ, είναι μια προειδοποίηση από το μέλλον. Μπορεί να σοκάρει τους μεγαλύτερους, αλλά η πρακτική καταγραφής παραβατικών συμπεριφορών για επίδειξη στα social media είναι το νέο πρόσωπο της νεανικής επιπολαιότητας, που ξεφεύγει από τα όρια.

Ανήλικοι επιτίθενται σε σχολείο με κουκούλες και βιντεοσκοπούν. Ο χώρος μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Στόχος είναι μία ελκυστική ανάρτηση στα social media και τα views.

Μαθητής φοράει κράνος και μαζί με συμμαθητές του μετατρέπει τα θρανία σε πατίνι μέσα στο σχολείο, ενώ μία μαθήτρια ανεβάζει βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι έχει μετατρέψει το θρανίο της σε μπουντουάρ, γεμίζοντάς το με καλλυντικά και άλλα αξεσουάρ περιποίησης προσώπου.

Η κάμερα της ΕΡΤ συνάντησε μαθητές Λυκείου, οι οποίοι έχουν μπει στον πειρασμό των likes ανεβάζοντας βίντεο που προκαλούν.

«Μπορεί κάποιος να ανεβάζει μαχαίρια, ότι επικίνδυνο υπάρχει, συμμορίες. Όλοι το έχουμε κάνει, σφαλιάρες ξύλο γενικά, μαχαίρια” λέει μαθητής Λυκείου

«Είμαστε σε μία εποχή που η παρανομία συνδέεται με τη δημοσιότητα. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ξεφεύγουμε από τα όρια. Αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι θα το κάνει, το τικ τοκ δε σε επηρεάζει, εκτός και εάν είσαι από 12 χρονών μέχρι 15, τότε σε επηρεάζει” αναφέρει άλλος μαθητής.

Ο ανταγωνισμός των likes γίνεται θέμα συζήτησης στα σχολεία, ενώ όπως λένε ανήλικοι, πολλοί μαθητές επηρεάζονται από την τραπ μουσική.

“Πιο πολύ τα τραγούδια επηρεάζουν κάποιοι ράπερ τράπερ επηρεάζουν με τους στίχους και μετά το κάνουν και τα παιδιά” λέει μαθητής Λυκείου.

“Έχω δει και 12 ετών παιδιά και 11 χρονών να κουβαλάνε μαχαίρια” σημειώνει άλλος μαθητής.

Στη Θεσσαλονίκη στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι πέντε 15χρονοι που απείλησαν με ψεύτικο όπλο αρχικά ηλικιωμένους και στη συνέχεια αστυνομικούς, στην προσπάθειά τους να γυρίσουν βίντεο που θα αναρτούσαν στα social media. Εισαγγελέας και Ανακριτής αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους με την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων.

“Οι ισχυρισμοί των παιδιών ήταν ότι ήθελαν να κάνουν πλάκα. Δυστυχώς με την πλάκα αυτή ταλαιπώρησαν ανθρώπους” επισημαίνει ο Παντελής Καραμπίνας δικηγόρος ανήλικου.

Στην Κω ένας μαθητής του Λυκείου Αντιμάχειας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο σχολείο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά αμνησία.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ