Ματθαιόπουλος: Ούτε δέχθηκα ούτε άσκησα πιέσεις για το Μάτι

Ματθαιόπουλος: Ούτε δέχθηκα ούτε άσκησα πιέσεις για το Μάτι

Τι αναφέρει, μέσω του δικηγόρου του, για τις αποκαλύψεις των ημερών

Ο τέως Αργηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλης Ματθαιόπουλος, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στην ποινική δίωξη σε βάρος 20 ατόμων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 , που στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 102 ανθρώπους, παρενέβει την Παρασκευή, μέσω του δικηγόρου του Διαμαντή Μπουραντά, με τις καταθέσεις που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής κ. Δημήτρη Λιόλου, και τις καταγγελίες του τελευταίου στις δικαστικές αρχές παράλληλα με την κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων και ηχογραφημένων συνομιλιών, σχετικά με τον φερόμενο εκβιασμό εις βάρος του   από τον πρώην Αρχηγό, προκειμένου να καταθέσει ελλιπή έκθεση πραγματογνωμοσύνης σχετικά με αίτια και τους φυσικούς ή ηθικούς υπεύθυνους της εθνικής τραγωδίας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, «η δήθεν παρέμβαση έλαβε χώρα την 21-9-2018, χρόνο στον οποίο ήδη είχε ολοκληρώσει το πόρισμά του, που παρεδόθη μετά από δυο ημέρες στον Εισαγγελέα».

Την επίμαχη επιστολή δημοσίευσε αρχικά η ΕΡΤ1 και κατόπιν μερίδα άλλων μέσων ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ματθαιόπουλος, μέσω του συνηγόρου του, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αναφορικώς με όσα εσχάτως έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο εντολέας μου διευκρινίζει ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από τους ίδιους τους ισχυρισμούς του πραγματογνώμονα, που κατέθεσε ότι η δήθεν παρέμβαση έλαβε χώρα την 21-9-2018, χρόνο στον οποίο ήδη είχε ολοκληρώσει το πόρισμά του, που παρεδόθη μετά από δυο ημέρες στον Εισαγγελέα.

Για το επίμαχο ηχητικό υλικό και για τη διαρροή αυτού, που ακόμη δεν του έχει επισήμως γνωστοποιηθεί, αφενός θα ζητήσει να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και αφετέρου θα ασκήσει τα δικαιώματά του.

Τέλος, ο εντολέας μου, δυο χρόνια μετά τα τραγικά συμβάντα στο Μάτι, εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και, κυρίως, στις οικογένειες των θυμάτων από τη διαρροή του σχετικού προφανώς αποσπασματικού ηχητικού υλικού.

Επί 33 έτη υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και στην συγκεκριμένη πυρκαϊά έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ως τότε Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ