Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο

Newsroom
Newsroom

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Πέρασε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου, και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Στην καταληκτική του τοποθέτηση, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης επέκρινε την αντιπολίτευση για διάθεση ιδεολογικής διαμάχης για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια «λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001».

Ειδικότερα για τη συνταγματική στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τον «ξενίζει» δεδομένου ότι έχουν γνωμοδοτήσει διαφορετικά, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. Όσο για την πρότασή του ΠΑΣΟΚ για το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο, είπε ότι μοιάζει περισσότερο με σκανδιναβικό «σταυρόλεξο», διότι, δεν υπάρχει αυτούσιο σε καμία χώρα της περιοχής.

«Αντί να ρυθμίσετε τα κολέγια με νόμο, ισοπεδώνετε την ανώτατη παιδεία παραβιάζοντας το Σύνταγμα», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Διον. Καλαματιανός.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά ανέφερε πως η κυβέρνηση «κάνει πως δεν ακούει τις φωνές που έχουν ξεσηκωθεί, αγνοεί αυτούς που αφορά πραγματικά το έκτρωμα, ενώ πέφτουν «βροχή» τα ψηφίσματα και οι συλλογές υπογραφών, ακόμα και από σωματεία εργαζομένων σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού στηρίζουν τα αιτήματα απέναντι στο νομοσχέδιο γιατί αυτοί υφίστανται όσα θέλει η κυβέρνηση να φέρει. Αντίθετα, ακούει μονοπρόσωπα όργανα, χαρακτηριστικό του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη δημοκρατία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ