Μητσοτάκης από Καστοριά: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία μέχρι να αλλάξει στάση

Newsroom
Newsroom

Νέο μήνυμα στη γειτονική χώρα

Και δεύτερο μήνυμα στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Καστοριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι τα μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα υπογραφούν μέχρι η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας αλλάξει στάση στο θέμα της ονομασίας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί περιοδεία στη Μακεδονία ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, είχε τονίσει από τη Φλώρινα πως  «αν επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την ονομασία της χώρας τους, τότε ο ευρωπαικός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός».

Είχε προηγηθεί η νέα πρόκληση της προέδρου της γειτονικής χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία «εξαφάνισε» την επίσημη ονομασία της χώρας και από την ιστοσελίδα της.

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους ο ευρωπαϊκός δρόμος για αυτούς θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν έως ότου αλλάξουν στάση» είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα είναι ξανά η νικήτρια και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει προτάσεις για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κοντύνει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης. Ζητούν να αποδυναμωθεί η κυβέρνηση αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει γιατί το βράδυ της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια». ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ