Μοιράστηκαν σάπια φρούτα σε μαθητές πέντε δημοτικών σχολείων

Μοιράστηκαν σάπια φρούτα σε μαθητές πέντε δημοτικών σχολείων
Newsroom
Newsroom

«Τι τα περάσανε τα παιδιά μας;»

Σάπια φρούτα μοιράστηκαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Πάτρας στο πλαίσιο του προγράμματος «φρούτα στα σχολεία» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί σε πέντε σχολεία της περιοχής και από νωρίς το πρωί υπήρξε συνολική αναστάτωση μεταξύ των γονέων, οι οποίοι και κατήγγειλαν το γεγονός. 

Μιλώντας, στο thebest.gr μητέρα δυο παιδιών, Δευτέρας και Πέμπτης τάξης, στο σχολείο των Συχαινών, κατήγγειλε: «Τα φρούτα που έδωσαν στα παιδιά μου χθες ήταν χαλασμένα και όχι ένα δυο αλλά όλα. Επίσης, και ένα γάλα που τους δίνουν, έχει ημερομηνία λήξης ακριβώς την προηγούμενη ημέρα από την κατανάλωση ή μπορεί να είναι ήδη ληγμένο και κάποια παιδάκια τα πίνουν με το που τα παίρνουν. Όπως και τα αλλοιωμένα φρούτα, πολλά παιδάκια τα έτρωγαν επί τόπου. Είναι εικόνα αυτή; Τι τα περάσανε τα παιδιά μας, για ζώα; Και το άλλο, οι δάσκαλοι που τα έδωσαν δεν τα είδαν; Αυτή τη φορά, στην πλειοψηφία τους, όσα μοιράστηκαν ήταν σάπια. Τις προηγούμενες φορές βρίσκαμε ένα αλλοιωμένο αλλά εκεί λες είναι φυσιολογικό να συμβεί. Υποτίθεται ότι είναι βιολογικά αλλά αυτά δεν έχουν καν γεύση».

Το thebest.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αναστάσιο Σταυρογιαννόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα έχουν καταγγελθεί από τους γονείς και ανέφερε τις κινήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Α/θμιας Εκπαίδευσης προκειμένου και αυτοί να λάβουν απαντήσεις: «Έχουν πράγματι υπάρξει καταγγελίες από κάποιους γονείς προς τα σχολεία, αλλά δεν είναι πάρα πολλές. Στα προϊόντα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους δασκάλους πριν δοθούν στα παιδιά, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν όλα τα κουτιά. Διαπιστώθηκε, όντως ότι σε ορισμένα σχολεία μετά από αυτούς τους ελέγχους, όπως ενημερωθήκαν σήμερα το πρωί, βρέθηκαν ορισμένα αλλοιωμένα φρούτα στην περιοχή. Προφανώς ο γονέας, του 5ου Δημοτικού Σχολείου, που ενημέρωσε σήμερα το πρωί είχε δίκιο όπως και των άλλων σχολείων. Μετά τους σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε πέντε σχολεία, μέχρι στιγμής, βρέθηκαν αλλοιωμένα φρούτα». «Αμέσως, εκφράσαμε τηλεφωνικά τις διαμαρτυρίες μας προς την εταιρεία η οποία κάνει την προμήθεια των σχολείων και εγγράφως έχουμε συντάξει την διαμαρτυρία μας τόσο προς την εταιρεία όσο και προς το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα την κοινοποιήσουμε και προς τους αρμόδιους φορείς, για να γίνει έλεγχος και να δούμε από πού έχει προέλθει όλο αυτό γιατί μέχρι σήμερα δεν είχαμε ανάλογα περιστατικά.  Οι αρμόδιοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε πιο ενδελεχείς ελέγχους για να διαπιστώσουν που οφείλεται και να μας ενημερώσουν και εμάς. Φυσικά στόχος μας είναι να μην ξανασυμβεί. Εμείς είμαστε σε εγρήγορση περισσότερο από όλες φορές γιατί διαπιστώσαμε και από τους ελέγχους που έκαναν οι εκπαιδευτικοί κάποια αλλοιωμένα φρούτα σε περισσότερα από ένα σχολεία. Δεν ήταν τόσα πολλά για να ανησυχούμε αλλά ήταν κάποια και αυτό οπωσδήποτε μας έχει βάλει σε μια εγρήγορση για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί και να εκφράσουμε αυτή την κατάσταση προς τους αρμόδιους για να μην ξανασυμβεί» .

Επίσης, όπως ενημέρωσε έχει ζητηθεί και θα γίνει άμεση αντικατάσταση των προϊόντων, όλης της παρτίδας και θα μοιραστούν στα παιδιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, αμέσως μετά τις καταγγελίες που έγιναν γνωστές, εστάλησαν e-mail στους γονείς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν και σε άλλες περιπτώσεις αλλοιωμένα προϊόντα.

Πηγή: thebest.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ