"Μουδιασμένοι" οι επιβάτες σε Μετρό, λεωφορεία

"Μουδιασμένοι" οι επιβάτες σε Μετρό, λεωφορεία

Ελεχγοι της ΕΛ.ΑΣ. σε στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ

Πρώτη μέρα μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και οι πολίτες καλούνται να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα που επιβάλουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.


Χρήση μάσκας, σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποστάσεις ασφαλείας, αλλά και η αποφυγή του συνωστισμού είναι μερικές από τις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουν οι πάντες για την προστασία της δημόσιας Υγείας. Οπως προαναφέρθηκε η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική για όλους σε κλειστούς χώρους και συνεπώς στα ΜΜΜ, όπου από σήμερα ξεκίνησαν κανονικά την λειτουργία τους μετά μετά από 55 ημέρες περιορισμένης λειτουργίας.

Ελεχγοι της ΕΛ.ΑΣ. σε στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ
Από νωρίς στους δρόμους της Αθήνας άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ και σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι πολίτες τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Μπορεί η πρώτη εβδομάδα να είναι ουσιαστικά πιλοτική μέχρι το επιβατικό κοινό να προσαρμοστεί στη νέα κανονικότητα, ωστόσο τα πρόστιμα βρίσκονται σε πλήρη ισχύ για τους παραβάτες που δεν συμμορφώνονται.

Σήμερα το πρωί επί της οδού Ακαδημίας, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και του υφυπουργού, κ. Κεφαλογιάννη αστυνομικές δυνάμεις έκαναν συστηματικός ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

 

 


Οι περισσότεροι επιβάτες πάντως είναι «μουδιασμένοι». Φορούν μάσκες προστασίας και τηρούν τα μέτρα προσπαθώντας να συνηθίσουν τη νέα κανονικότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες.

Με μάσκες και βοηθούς επιβατών τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Την ίδια ώρα με 300 ειδικούς βοηθούς επιβατών που αναλαμβάνουν εκπαιδευτικό ρόλο για την προσαρμογή στη νέα κανονικότητα των μετακινήσεων, ξεκινούν σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες της χώρας την λειτουργία τους.

Η επανεκκίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί βασικό βήμα προκειμένου η κοινωνία να επανέλθει στους ρυθμούς της, ωστόσο η διαχείριση της επιβατικής κίνησης αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η δημιουργία κενού ανά δύο καθίσματα με ειδική σήμανση απαγόρευσης και η αποφυγή του συγχρωτισμού αποτελούν το βασικό μέλημα των ειδικών βοηθών που ρίχνονται από σήμερα στη μάχη.


Πάντως ένα μεγάλο κομμάτι της πρόληψης θα στηριχθεί στην ατομική ευθύνη, όπως επανειλημμένα έχουν τονίσει κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες, καθώς η αστυνόμευση στο σύνολο του συστήματος είναι πρακτικά αδύνατη.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ