Ν. Σύψας: Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία

Ν. Σύψας: Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία

"Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες" τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας

"Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα στην πανδημία" ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στις σκέψεις που υπάρχουν μεταξύ των ειδικών για την επαναλειτουργία της εστίασης.

"Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι χωρίς ρίσκο. Είναι μία απόφαση η οποία ελήφθη, και πήραμε ρίσκο τόσο εμείς στην επιτροπή όσο και η κυβέρνηση, η οποία αποδέχθηκε την εισήγησή μας. Άρα υπάρχει κίνδυνος. Όμως αυτή τη χρονική στιγμή, θεωρούμε ότι η επιδημία είναι σε μία σχετική σταθερή κατάσταση, επομένως μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το ρίσκο. Υπάρχουν όμως δύο προϋποθέσεις. Πρώτον πρέπει να γίνονται πολλά τεστ κατά τη διάρκεια του ανοίγματος. Και δεύτερον αν δούμε ότι δεν πάει κάτι καλά στην επιδημία τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα" τόνισε ο κ. Σύψας, αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

"Αυτή τη στιγμή στην επιτροπή δεν γνωρίζουμε την πορεία της επιδημίας την τελευταία εβδομάδα. Την Παρασκευή θα ξέρουμε ποια είναι η πορεία της επιδημίας, τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται. Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο περαιτέρω άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία. Όμως δεν μπορεί κανείς να το ξέρεις από τώρα”, ανάφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

“Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία δυστυχώς. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα στην πανδημία” κατέληξε ο κ. Σύψας.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ