Ν.Δ: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν

Ν.Δ: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν

Με αφορμή τις αγωγές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κουρτάκη και Παπαχρήστου

Για «εξοντωτικές αξιώσεις» του Αλέξη Τσίπρα κατά δημοσιογράφων κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από τις δύο αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο, για την υπόθεση ενοικίασης κατοικίας στο Σούνιο.

Η ΝΔ υπογραμμίζει πως τo κράτος δικαίου παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν,  άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης.

Σημειώνει, ωστόσο, πως «προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ τον μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση, αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν».

Για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι «καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών έχει αναλάβει ως δικηγόρος  του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του Δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ