Νέες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογία συζυγοκτόνο

Νέες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογία συζυγοκτόνο

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραμένει από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σε ένα μικρό κελί της 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, μαζί με άλλους 3 κρατούμενους. Εκείνοι τον περιγράφουν ως ψυχρό και ήρεμο

Την ώρα που ο 32χρονος πιλότος προσπαθεί να βρει το βηματισμό του στις φυλακές Κορυδαλλού, οι έρευνες για το έγκλημα που ομολόγησε συνεχίζονται και η μάχη για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, φτάνουν στην πιο κρίσιμη καμπή τους.

Τα λόγια του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου στον ανακριτή, οι νέες τοποθετήσεις από τους δικηγόρους των δύο οικογενειών, μαζί με τις πληροφορίες που έρχονται μέσα από τις φυλακές, κρατούν το πολύκροτο θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραμένει από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σε ένα μικρό κελί της 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, μαζί με άλλους 3 κρατούμενους. Εκείνοι τον περιγράφουν ως ψυχρό και ήρεμο. Μιλούν για έναν άνθρωπο που τους έκανε πολλές ερωτήσεις για τη ζωή τους κινδύνους κι το πρόγραμμα στις φυλακές Κορυδαλλού και προσπαθούσε να μάθει τι ισχύει με τα μεροκάματα, και την ενδεχόμενη μείωση που μπορεί να κερδίσει, στην ποινή που θα του επιβληθεί.

Οι συγκρατούμενοί του στο κελί των 12 τετραγωνικών, τον ρώτησαν από την πλευρά τους τι έγινε το βράδυ της δολοφονίας, αν φοβήθηκε ότι θα αποκαλυφθεί η στρατηγική του όταν εμφανιζόταν ως συντετριμμένος σύζυγος και πατέρας, αλλά και πως έφτασε στην ομολογία που πάγωσε τη χώρα. Ένα μέρος από αυτά, είχε εξιστορήσει από τη δική του οπτική γωνία και ενώπιον του ανακριτή.

«Τοποθέτησα το παιδί στο συγκεκριμένο σημείο όχι γιατί η κίνησή μου θα εξυπηρετούσε σε κάτι το σκηνικό ληστείας αλλά προκειμένου να διασφαλίσω ότι το παιδί θα ήταν ασφαλές μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Το παιδί ήταν εξοικειωμένο να κοιμάται σε εκείνη τη θέση μεταξύ της μητέρας του και του λίκνου καθώς δεν υπήρχε περιθώριο να πέσει από το κρεβάτι ούτε να κινδυνεύσει. Καταλαβαίνω πόσο άσχημα δείχνει αυτό που έκανα αλλά με το θολωμένο μου μυαλό και λόγω έλλειψης κάθε άλλης επιλογής, θεώρησα πως αυτή θα ήταν η πιο ασφαλής θέση για το παιδί».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, ο πιλότος ρωτήθηκε για όλους και για όλα. Για την επίμαχη κάμερα του σαλονιού που έριξε στο πάτωμα αφού αφαίρεσε την κάρτα, τις αναζητήσεις της Καρολάιν για ξενοδοχείο αλλά και τον τελευταίο καυγά, που όπως είπε τον θόλωσε και τον έκανε δολοφόνο.

«Το κινητό απλά το είχα πάνω μου χωρίς αυτή η κίνηση να εξυπηρετεί κάτι. Ο λόγος που μπήκα στα mail μου ήταν γιατί μου είχε έρθει ένα mail από τη σύζυγό μου, το οποίο ήταν το mail με το περιεχόμενο «you are stupid».

Ο πιλότος που δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε να μην προφυλακιστεί είχε μια απάντηση για όλα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

«Στις 3.07.2020 το παιδί μας νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στο Μαρούσι και το επισκεπτόμασταν πρωί και απόγευμα. Εγώ την ίδια περίοδο είχα και πτήσεις και γυρνούσα το βράδυ, με αποτέλεσμα η σύζυγός μου να νιώθει αρκετά πιεσμένη. Μου είχε αναφέρει ότι είχε βρει ένα διαμέρισμα κοντά στην κλινική ώστε να μπορεί να πηγαίνει με τα πόδια να επισκέπτεται το μωρό. Δεν είχε την έννοια ότι θα αποχωρούσε μόνιμα από την συζυγική στέγη. Την αναζήτηση ξενοδοχείου στις 11.05.2021 τη συνδέω με ότι ήδη μου είχε πει να κρατήσω το παιδί την επόμενη ημέρα και πως ήθελε να μείνει μόνη της καθώς και πως το ίδιο βράδυ μου είχε πει να μην ανεβάσω το παιδί στην κρεβατοκάμαρα».

Οι προσπάθειες να ανακτηθούν δεδομένα από την επίμαχη κάμερα συνεχίζονται και αν τελικά κάτι τέτοιο επιτευχθεί, κομμάτια στο παζλ που για την ώρα παραμένουν θολά, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε νέα συμπεράσματα.

«Η κάμερα κατέγραφε σε 24ωρη βάση και δεν είχαμε ενεργοποιήσει ποτέ τον ανιχνευτή κίνησης στο χώρο. Για να υπάρχει σύνδεση με την κάμερα έπρεπε να υπάρχει κάποια σύνδεση χρήστη με την κάμερα. Εφόσον δεν υπήρξε κάποια ενέργεια από κάποιον χρήστη, είναι λογικό η κάμερα να μην καταχωρήσει τίποτα μετά την 1.19 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κάρτα αφαιρέθηκε σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου».

Η 6η πτέρυγα των φυλακών

Ο πιλότος ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις από το δικηγόρο του, δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση και ακολουθεί το πρόγραμμα που ισχύει για όλους τους κρατούμενους. Σε μια πτέρυγα που βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Βλαστός, ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Σε ένα κελί 12 τετραγωνικών, με τέσσερα κρεβάτι. Δυο αριστερά και δυο δεξιά. Οι κρατούμενοι έχουν στη διάθεσή τους ένα μικρό τραπεζάκι, δύο κομοδίνα, μία τουαλέτα στο βάθος και ένα παράθυρο που βλέπει στον προαύλιο χώρο.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ