Νίκος Καπραβέλος: «Περιμένουμε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων»

Νίκος Καπραβέλος: «Περιμένουμε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων»

Αναγκαία θεωρεί την λήψη νέων δραστικότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ο συντονιστής – διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Αναφέρθηκε στα νέα μέτρα αλλά και στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών μιλώντας στην εκπομπή Live News.

«Υπάρχει μία διαφορετική ανάγνωση στην εντατική από αυτό που βλέπουν οι επιδημιολόγοι. Είναι ανακούφιση που είδαμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Είναι συνδρομή στον έλεγχο της πανδημίας. Τα νούμερα είναι υψηλά, περιμένουμε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων», τόνισε αρχικά ο κ. Καπραβέλος

«Επιπλέον μέτρα χρειάζονται, καθώς τα κρούσματα κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Θα σας αναφέρω την μαρτυρία μίας κόρης ασθενούς. Η κοπέλα μου έλεγε:  «Εγώ γιατρέ θα έδινα όλη μου την περιουσία να γυρνούσα πίσω τον χρόνο και να έπειθα την μητέρα μου να κάνει το εμβόλιο». Είναι συγκλονιστικό αυτό που

Στην ερώτηση αν χρειάζονται και άλλα μέτρα εκτός από την υποχρεωτικότητα ανέφερε: «Δραστικά μέτρα χρειάζονται. Μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και μη. Στα γήπεδα έλεγχος, και όχι συνωστισμός, τα σχολεία να κλείσουν για μικρό διάστημα. Επιπλέον θα πρότεινα την επέκταση της υποχρεωτικότητας, για παράδειγμα στο δημόσιο. Η νέα μετάλλαξη είναι υπερμεταδοτική πρέπει να μας βρει έτοιμους και προετοιμασμένους αλλιώς θα μιλάμε για μία ακόμη ανθρώπινη τραγωδία».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ